V Trebišove víťazstvo rozdielom triedy

2018-01-16 15:02:08

Prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce nezaváhali ani v druhom prípravnom stretnutí. Zverenci kormidelníka Antona Šoltisa sa znovu predstavili na pôde druholigistu, tentoraz v susednom Trebišove. V zemplínskom derby triumfovali nad nováčikom druhej najvyššej súťaže rozdielom triedy 4:1, keď už do prestávky viedli dvojgólovým rozdielom.

Stretnutie sa hralo na novučičkom ihrisku s umelou trávou, ktoré vyrástlo v Trebišove len pred pár týždňami. Išlo vôbec o prvý súboj, ktorý sa na nej odohral. Podľa očakávania v ňom dominovali Michalovčania, ktorí domácich púšťali na svoju polovicu len sporadicky. Už po štvrťhodine hry sa utešenou technickou strelou presadil trebišovský rodák v michalovských farbách Peter Kolesár a o ďalších pätnásť minút neskôr sa premiérovo medzi mužmi presadil aj mladučký Matúš Begala - 0:2. Aj po zmene strán diktoval tempo hry prvoligista a rýchlo pridal ďalšie dva góly zásluhou striedajúcich hráčov Dawida Kurminowskeho a Nicolasa Fernanda Falcka Peňu. V 65. minúte sa Slavoj dočkal čestného úspechu, keď peknou strelou preloboval Kiru grécky útočník Romario Cekaj.

Tréner Anton Šoltis: "Dnes sme to rozdelili na dve partie, každý odohral po 45 minút. Na chlapcoch bola vidieť chuť do hry, hrali už organizovanejšie ako v prvom dueli v Bardejove. S prvým polčasom som viac spokojný, v druhom bolo úvodných dvadsať minút v poriadku, potom sa z našej hry vytratila organizácia. Dali sme šancu všetkým hráčom, ktorí mohli nastúpiť. Videli sme, kde máme rezervy, vyskúšali sme si nový systém 3-5-2, ktorý by sme chceli mať ako záložný. Dali sme štyri góly, vyhrali sme, takže sme spokojní."

Slavoj Trebišov - MFK Zemplín Michalovce 1:4 (0:2)

Góly: 65. Cekaj - 15. P. Kolesár, 30. M. Begala, 58. Kurminowski, 60. Falck Peňa

SLAVOJ: J. Giertl (46. E. Kolbas) - Kražel (46. Pet. Šuľák), Osmanovič, Starosta (46. Pav. Šuľák), E. Lukáč (46. F. Vojtek) - Ruskovský (46. Patkanóci), Mujkovič, J. Kolbas (46. L. Jacko), Rota (60. Zöllei) - J. Novák (46. Da Silva Junior), Cekaj

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad (60. M. Kira) - Grič (46. D. Špak), M. Bednár (46. Šosták), Carrillo (46. M. Kolesár) - J. Vajs, I. Žofčák (46. Antonov), P. Kolesár (46. Falck Peňa), M. Begala (46. S. Danko), Šimčák (46. M. Regáli) - Sulley (46. Kurminowski), Bellás (46. Bragin)

Najbližšie prípravné stretnutie absolvujú zverenci Antona Šoltisa v piatok 19. januára o 12.30 hod. na ihrisku MKS Sandecja Nowy Sacz, účastníka najvyššej poľskej súťaže.

Foto: Róbert Andrejov