Šoltisovci odcestovali na sústredenie

2018-01-26 15:25:39

V piatok 26. januára o ôsmej hodine ráno nabrala výprava michalovského A-mužstva smer Poľsko. V tamojšom vyše 15-tisícovom mestečku Ustroň, ktoré sa nachádza na juhu krajiny takmer na hranici s Českom, absolvujú Zemplínčania osemdňové sústredenie.

"Cestou do Poľska sa ešte zastavíme v Ružomberku, kde absolvujeme tréningovú jednotku. Prechodný domov potom nájdeme v hoteli Perla Beskidu a trénovať budeme na umelej tráve vzdialenej asi dve kilometre. Na sústredení sa budeme venovať výlučne herným veciam, tréningov budeme mať dostatok. Okrem toho tam odohráme aj tri prípravné zápasy. Po tom treťom v Zabrze sa vrátime domov," povedal pred odchodom kormidelník MFK Zemplín Anton Šoltis.

Prípravné duely počas sústredenia:

Sobota 27. januára: Ostrava – Michalovce (14.00, na umelej tráve v Bílovci)

Utorok 30. januára: Třinec – Michalovce (11.30, na umelej tráve v Třinci)

Sobota 3. februára: Górnik Zabrze – Michalovce (12.00, na hlavnom ihrisku, pre domácich to bude generálka)

K našim severným susedom odcestovalo týchto 21 hráčov: 

Matúš Kira, Gerard Dariusz Bieszczad, Tomáš Dráb – Stanislav Danko, Vladislav Bragin, Milan Šimčák, José Carrillo Mancilla, Martin Koscelník, Peter Kolesár, Sadam Sulley, Igor Žofčák, Dawid Kurminowski, Peter Kavka, Anton Antonov, Jozef-Šimon Turík, Martin Bednár, Ladislav Šosták, Martin Regáli, Dávid Špak, Tin Matič, Martin Kolesár

So starším dorastom sa doma zostal pripravovať Roman Begala, jeho menovec Matúš je momentálne v reprezentačnom výbere do 17 rokov a po návrate zo zrazu sa tiež pripojí k starším dorastencom. Jozef Vajs sa vrátil do susedného Trebišova, kde už hosťoval v jeseni, a Pavol Bellás si hľadá nové pôsobisko. Od tímu sa odčlenili aj Nicolas Fernando Falck Peňa a Dmytro Garvanko, ktorí neuspeli na skúške.

"Počas sústredenia by sa k mužstvu mali pripojiť aj nové tváre, ale kým to nie je isté, ich mená hovoriť nebudem. Prísť by mali dvaja hráči do stredu poľa a možno aj jeden na kraj. Odcestoval s nami aj Martin Kolesár, ktorý sa zranil v Nowom Saczi. Vyšetrenia ukázali, že sval má len natiahnutý," prezradil Šoltis.

Foto: Róbert Andrejov