Gólová prestrelka s Baníkom Ostrava

2018-01-27 18:16:29

Prvoligoví michalovskí futbalisti dosiahli v príprave druhú remízu. V sobotu popoludní sa zmierlivo rozišli s českým Baníkom Ostrava po divokom výsledku 3:3, keď zakaždým museli doťahovať jednogólové manko. Zaujímavé je, že aj predošlé vzájomné meranie síl medzi týmito dvoma celkami, ktoré sa uskutočnilo v júli 2016 v Poprade, sa skončilo navlas rovnakým výsledkom.

Na umelej tráve v Bílovci si diváci prišli na svoje, pretože videli kvalitný zápas s množstvom gólov. Baník sa už v 11. minúte ujal vedenia zásluhou Carlosa Dyjana de Azeveda, ktorý je nám známy z pôsobenia v Moldave nad Bodvou, keď ešte proti žlto-modrým nastupovala v druhej lige. V 22. minúte však vybojoval Sadam Sulley loptu pre Petra Kolesára, ktorý strelou do odkrytej časti brány vyrovnal na 1:1. Potom poslal domácich hlavou znovu do vedenia francúzsky stopér Christoph Psyché, ale zakrátko na to po Žofčákovom vysunutí využil svoj nájazd Sulley a bolo 2:2. Po zmene strán pokračoval ofenzívny futbal. Ostraváci sa v 65. minúte do tretice ujali vedenia po dorážke Martina Filla. Štvrťhodinu pred koncom predviedli Zemplínčania nádhernú akciu a po osi Koscelník - Turík - Sulley posledne menovaný druhýkrát v zápase skóroval a upravil na konečných 3:3.

V michalovskom drese sa premiérovo objavil pravý obranca Kevin Mombilo. Tento 24-ročný rodák z Demokratickej republiky Kongo naposledy pôsobil v FC Inter Turku, ktorý hráva najvyššiu fínsku súťaž. Mombilo v minulosti reprezentoval Fínsko v mládežníckych kategóriách a do MFK Zemplín prišiel na skúšku.

Tréner Anton Šoltis: "Bolo to dobré stretnutie, obe mužstvá sa snažili hrať futbal. Zápas mal solídne tempo, padlo aj veľa gólov. Súperovi sme umožnili dať tri góly, keď sme urobili ľahké straty lôpt, ale na druhej strane aj my sme potrestali zaváhania domácich. Musíme sa vyvarovať takýchto zbytočných zaváhaní, lebo potom musíme doťahovať náskok súpera. Teší ma, že sme dokázali využiť vypracované šance a zakaždým sme na domáci gól odpovedali vyrovnaním. Myslím si, že remíza zápasu svedčí a je spravodlivá."

FC Baník Ostrava - MFK Zemplín Michalovce 3:3 (2:2)

Góly: 11. de Azevedo, 31. Psyché, 65. Fillo - 22. P. Kolesár, 38. a 76. Sulley

FC BANÍK: Budinský – Pazdera (67. Sus), Azatskyi (67. Pokorný), Psyché (46. Šindelář), Fleišman (67. Helešic) – M. Hlinka, Jirásek – Fillo (67. Mičola), de Azevedo (46. Hrubý), Granečný (67. Stáňa) – Poznar

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - Mombilo (65. Šosták), Kavka, Carrillo, Šimčák - M. Bednár - M. Koscelník, I. Žofčák (46. Turík), P. Kolesár (70. Antonov), M. Regáli (70. Bragin) - Sulley

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Zemplínčania v utorok 30. januára o 11.30 hod. na trávniku Třinca, účastníka druhej najvyššej českej súťaže.

https://youtu.be/6tbSWHyC5sM

Foto: fcb.cz