Víťazná generálka žlto-modrých

2018-02-10 18:01:05

Posledný prípravný zápas pred budúcotýždňovým štartom jarnej časti prvej ligy michalovskí futbalisti zvládli. Na umelej tráve vo Vranove nad Topľou porazili druholigovú Lokomotívu Košice najtesnejším rozdielom 1:0. Žlto-modrí nastúpili v generálke bez štyroch hráčov základnej zostavy - Igora Žofčáka (zranenie svalu), Petra Kavku (zranenie triesla), Josého Carrilla Mancillu (narazená kostrč) a Milana Šimčáka (choroba), ktorí by však do súboja s bratislavským Slovanom mali byť v poriadku.

Prvú vážnejšiu príležitosť zápasu si vypracovali košickí futbalisti, keď Cmarkova strela spoza pokutového územia skončila na brvne Kirovej brány. Za Michalovčanov odpovedal streleckým pokusom P. Kolesár, ktorý však na gólmana Fabíniho nevyzrel. Najväčšiu šancu úvodného dejstva hry v jeho závere spálil Sulley, ktorý sa rútil sám na brankára Lokomotívy, ale ten jeho strelu zneškodnil. Rozhodujúci moment duelu sa zrodil v 72. minúte, keď si prihrávku striedajúceho Bragina vrazil do vlastnej siete Kuľha - 1:0. Víťazstvo prvoligistu mohol prikrášliť ešte v závere Antonov, ale jeho nedôrazná hlavička v sieti neskončila.

Tréner Anton Šoltis: "Mali sme problémy so zostavou, generálku sme si predstavovali trošku ináč. V prvom polčase sme podali lepší výkon, odohrali sme ho v rozostavení, ktoré nám viac sedí. Mali sme tam nejaké čisté šance, ktoré by sme mali premieňať. Po zmene strán sme rozostavenie zmenili, keďže jediný krajný obranca Martin Kolesár sa sťažoval na drobnú bolesť svalu, preto sme ho dali dole, aby sa nezranil vážnejšie. Druhý polčas už nebol taký dobrý, chýbal mi väčší kľud na lopte, ale chlapci sa snažili hrať to, čo od nich vyžadujeme. So šťastím sme dali víťazný gól, verím, že sa od tohto výsledku odrazíme a budeme už len napredovať."

MFK Zemplín Michalovce - FC Lokomotíva Košice 1:0 (0:0)

Gól: 72. vlastný A. Kuľha

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - M. Koscelník, M. Bednár, Šosták, M. Kolesár (46. Kurminowski) - Jankauskas, Nishi (67. Antonov), S. Danko (55. Turík), M. Regáli - P. Kolesár (67. T. Matič) - Sulley (67. Bragin)

FC LOKOMOTÍVA: Fabíni - Cmarko, A. Kuľha, R. Cicman (46. Hirjak), F. Pavúk - Ilinjo - P. Zajac (60. Ristovski), Hovančík, Kolek (70. Terpaj), Gáll - L. Tóth

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 18. februára o 14.00 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava (20. kolo)

Sobota 24. februára o 14.00 hod.: Dunajská Streda - Michalovce (21. kolo)

Sobota 3. marca o 14.00 hod.: Michalovce - Žilina (22. kolo)

 

Foto: Róbert Andrejov