Cenná remíza s vysokým favoritom

2018-02-18 17:53:26

V úvodnom jarnom vystúpení michalovskí futbalisti zaknihovali výborný výsledok. V stretnutí 20. kola Fortuna ligy na domácom trávniku remizovali s najslávnejším slovenským klubom a veľkým ašpirantom na titul bratislavským Slovanom 1:1, keď do siete tímu z hlavného mesta skóroval Martin Koscelník, pre ktorého to bol už šiesty presný zásah v sezóne.

Žlto-modrí sa osemnásobného slovenského majstra nezľakli a v prvom dejstve hry s ním odohrali vyrovnanú partiu. Slovanistom patrila úvodná veľká šanca zápasu, do ktorej sa v 12. minúte dostal najdrahší hráč histórie slovenskej ligy Šporar, ale jeho strelu zneškodnil Kira. O dve minúty neskôr pohrozili aj domáci, keď po dlhom autovom vhadzovaní Šimčáka potiahol útok Sulley, od ktorého sa lopta cez Žofčáka dostala ku Dankovi a jeho gólovú strelu zastavil na bránkovej čiare Droppa. Krátko na to z hranice šestnástky vystrelil Holman do pravej žrde. Michalovčania sympaticky bojovali a v 27. minúte vystrašil Šullu Martin Kolesár, ktorého center skončil na brvne. V 35. minúte musel byť v pohotovosti Kira, ale s nedôraznou strelou Hološka nemal vôbec žiadny problém. Na konci prvého polčasu zahrával domáci Danko rohový kop, lopta sa dostala až ku zadnej žrdi, odkiaľ ju v páde poslal do siete Koscelník - 1:0!

Belasými inkasovaný gól do šatne nezamával, práve naopak. Po prestávke zvýšili aktivitu a usadili sa na michalovskej polovici. Defenzíva Zemplínčanov na čele s brankárom Kirom však pracovala spoľahlivo. Domáci vyrážali do rýchlych kontier a po jednej z nich nepríjemná Sulleyho tečovaná strela skončila na hornej sieti. V 66. minúte podbehol Kira dlhú loptu smerujúcu na Hološka a už ju išiel dávať do prázdnej brány Vittek, avšak michalovský gólman výborným zákrokom svoje zaváhanie odčinil. O necelých desať minút neskôr však už Kira kapituloval, krížnou strelou tesne nad zemou sa presadil Čavrič - 1:1. Slovanisti naďalej útočili a išli za víťazstvom, avšak domáci bojovali ako levy. V 79. minúte Holmana v čistej šanci vychytal Kira. "Šoltisovci" v záverečnej desaťminútovke ešte dvakrát pohrozili po priamych kopoch Kavku, z ktorých však nezapršalo, a tak dosiahli druhú remízu so Slovanom na prvoligovej úrovni.

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 1:1 (1:0)

Góly: 45. M. Koscelník - 74. Čavrič

ŽK: 55. Holman (Slovan)

Rozhodovali: P. Hrčka - E. Weiss, Kováč; 1490 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - M. Kolesár, Kavka, Carrillo, Šimčák - M. Bednár - M. Koscelník, I. Žofčák (69. Nishi), S. Danko (81. P. Kolesár), M. Regáli (88. Jankauskas) - Sulley

ŠK SLOVAN: Šulla – Sekulič, Bajrič, Bozhikov, Chouchoumis – Droppa – Savičevič (63. Rabiu), Holman – Čavrič, Šporar (63. Vittek), Hološko (77. Moha)

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Na prvé jarné kolo sme videli solídny zápas. Vedeli sme, že k nám príde vysoká kvalita. Slovan sa cez prestávku výrazne posilnil. Rovnako sme vedeli, že posilnený káder bude chcieť vyhrať. Musím chlapcov pochváliť, pretože odviedli výborný výkon. Pracovali celých 90 minút na čele s brankárom Kirom, ktorý nás podržal. Škoda toho inkasovaného gólu, bola to taká "poťa" strela a súper mal v zápase aj väčšie šance, ako tento moment. S remízou sme spokojní."

Martin Ševela, tréner Slovana: "Mali sme veľmi zaujímavý vstup do zápasu. Hneď v úvode sme mali vyloženú šancu Šporarom, do dvadsiatej minúty sme mali ďalšie tri šance a potom sa hra vyrovnala. Mrzí ma inkasovaný gól, ktorý pripisujem strate koncentrácie. V druhom polčase sme boli lepším tímom, vyrovnali sme a mohli sme aj strhnúť víťazstvo na našu stranu. Žiaľ, mali sme problém v koncovke."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 24. februára o 14.00 hod.: Dunajská Streda – Michalovce (21. kolo)

Sobota 3. marca o 14.00 hod.: Michalovce – Žilina (22. kolo)