Opäť raz doplatili na koncovku

2018-02-26 08:16:20

Michalovská séria bez prehry sa skončila na čísle päť. Futbalisti z metropoly Zemplína utrpeli vo svojom druhom jarnom prvoligovom vystúpení porážku na trávniku Dunajskej Stredy, ktorej podľahli 0:2. Rozuzlenie priniesla záverečná polhodina zápasu, počas ktorej domáci strelili oba góly. Východniari odchádzali veľmi smutní, pretože na pôde DAC siahali na dobrý výsledok.

Bez gólov sa nevyhráva

Mužstvu zo Žitného ostrova totiž boli viac než vyrovnaným súperom. Pôsobili futbalovejším dojmom a predviedli sympatický výkon. V úvodnom dejstve hry boli dokonca lepší a v niektorých momentoch domáci nevedeli, kam skôr skončiť. „Veľká škoda tohto duelu, lebo mali sme na to, aby sme zabodovali. Vypracovali sme si viac čistých šancí ako Dunajská Streda, ale opäť sme doplatili na to, čo nás trápi od začiatku sezóny, teda na koncovku. Hoci sme sa prezentovali dobrým výkonom, zostali sme s prázdnymi rukami. Bez gólov sa totiž vyhrávať nedá,“ povzdychol si Anton Šoltis, kormidelník MFK Zemplín.

Zneškodnená penalta

Dva dôležité momenty zápasu sa udiali pätnásť minút po začiatku a pred koncom. V úvode súboja mohol poslať Michalovce do vedenia Sulley, ktorý však svoj nájazd na brankára Maceja nepremenil. A v závere za stavu 1:0 pre zmenu domáci Davis neuspel z bieleho bodu, keď parádne zasiahol Kira. „Také šance, akú mal Sulley, sa musia premieňať, zvlášť u súpera. Škoda, že sme nestrelili prvý gól, zápas mohol dopadnúť úplne inak. Čo sa týka penalty, Kira predviedol výborný zákrok a my sme zostali v hre o bodový zisk. V závere mal veľkú šancu Regáli, ale preloboval bránu, a tiež aj Peťo Kolesár. Ak by jeho strela išla medzi tri žrde, určite skončí v sieti,“ skonštatoval Šoltis.

Na lane pravý obranca

Cez prestávku musel michalovský lodivod preskupiť rady, lebo v úplnom závere prvého polčasu si opäť svalové zranenie privodil pravý bek Martin Kolesár. „Znovu si natiahol zadný stehenný sval, tak ako nedávno. Zostal nám jediný krajný obranca, preto riešime príchod jedného hráča na pravú stranu defenzívy. Mal by sa objaviť v priebehu budúceho týždňa. Konkrétnejší nebudem, kým to nie je spečatené, lebo už predtým sme mali rozrobených nejakých hráčov a nakoniec k nám neprišli. Keď to bude isté, dáme to vonku,“ tajuplne dodal 42-ročný tréner Zemplínčanov.

Zdroj: korzar.sk

Foto: fcdac.sk