Z trnavskej City Areny si vezieme tri body!

2015-09-19 12:00:00

Žlto-modrí triumfovali na ihrisku trnavského Spartaka 1:0 gólom Stanislava Danka z 25. minúty zápasu.

Veľké víťazstvo na trnavskej pôde dosiahli v sobotu večer v televíznom zápase 9. kola Fortuna ligy futbalisti michalovského MFK Zemplín. Nováčik najvyššej súťaže vydoloval v slovenskom Ríme tri body po výhre 1:0! Pre zverencov trénera Františka Šturmu to bol iba druhý triumf v prvej lige a vôbec prvý na ihrisku súpera.

V novučičkej City Arene, respektíve na Štadióne Antona Malatinského, mali od začiatku duelu územnú prevahu domáci futbalisti, ale proti výbornej defenzíve Michalovčanov sa presadzovali iba veľmi ťažko. V 5. minúte odcentroval na prednú žrď Mikovič a debutant v žlto-modrom drese Khubutia poslal loptu len tesne vedľa vlastnej brány. Krátko nato vystrelil spoza šestnástky tiesnený Baez, ale nad bránu. V 10. minúte zazmätkoval trnavský brankár Kamenár, lopty sa zmocnil Nworah, no jeho chybu nepotrestal. S pribúdajúcimi minútami sa Zemplínčania osmeľovali čoraz viac a Kunca v ťažkej pozícii z hranice bieleho bodu nezakončil. Na druhej strane Harbovu bombu vytlačil Kelemen končekmi prstov na bočnú sieť. V 25. minúte prišiel prvý gólový moment zápasu a prekvapujúco sa oň postaral nováčik: Kunca krásnou prihrávkou vysunul Danka, ktorý svoj nájazd s prehľadom zakončil strelou k ľavej žrdi Kamenárovej svätyne - 0:1. Po inkasovanom góle Spartak zvýšil aktivitu, avšak skvelá obranná hra Zemplínčanov im nedovolila vypracovať si žiadnu gólovú šancu. Paradoxne mohli v závere polčasu skórovať hostia, keď si na priamy kop nabiehal Morlacchi, ale v tutovke na loptu nedosiahol.

Hneď po prestávke sa takmer zrodil vyrovnávajúci gól, k zakončeniu sa dostal Harba, no Kelemenovu bránu tesne minul. Vzápätí po Mikovičovom priamom kope hlavičkoval vysoko nad Majtán. Skórovať sa nepodarilo ani Depetrisovi, ktorého pekne spätnou prihrávkou našiel Majtán, pretože jeho zblokovaná strela išla mimo. Navyše kanonier Spartaka si pri zakončení privodil svalové zranenie a musel striedať. V 57. minúte mohli opäť udrieť "šturmovci", k strele sa odhodlal Koscelník a jeho bombu Kamenár s námahou vyrazil. Trnavský tlak sa zvyšoval a pri šanci Harbu výborne zasiahol Kelemen. Michalovce odpovedali nepresnou strelou striedajúceho Hamuľaka. Po centri Mikoviča necelú štvrťhodinu pred koncom neprepálil hradbu brániacich tiel Halilovič. Ten istý hráč v 84. minúte po peknej kombinačnej akcii z hranice šestnástky vystrelil nad bránu. Michalovce sa bránili zubami-nechtami, Trnava už v závere nedokázala nič vymyslieť, a tak sa MFK Zemplín mohol tešiť z historicky prvého víťazstva na súperovom ihrisku v najvyššej súťaži.

FC Spartak Trnava - MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:1)

Gól: 25. S. Danko

ŽK: 34. Godál, 77. Čonka - 50. S. Danko

Rozhodoval: Pavlík - 7 050 divákov

FC SPARTAK: Kamenár - Janečka, Nikolič, Godál, Čonka - Baez (74. Casado) - Majtán, Halilovič, Mikovič, Ľ. Hanzel (38. Depetris, 57. Schranz) - Harba

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Khubutia, Morlacchi, Šimčák - T. Sedlák - M. Koscelník (82. Kerič), Turík, S. Danko (70. Grič), D. Kunca - Nworah (61. M. Hamuľak)

Hlasy trénerov:

Ivan Hucko, tréner Trnavy: "Sme sklamaní, bez gólov sa nedá vyhrávať. Prespali sme prvý polčas a v druhom napriek snahe to už nešlo. Výsledkom je naša prehra." 

František Šturma, tréner Michaloviec: "Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre, vedeli sme, kde má súper silné a kde slabé stránky. Chceli sme hrať na kontry, jedna nám vyšla a mohli sme dať aj druhý gól. To sa nám nepodarilo, napriek tomu patrí vďaka mojim chlapcom, ktorí získali dôležité tri body." 

Najbližší program MFK Zemplín:

Streda 23. septembra o 20.00 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava (10. kolo)

Nedeľa 27. septembra o 14.00 hod.: Žilina - Michalovce (11. kolo)

Sobota 3. októbra o 18.20 hod.: Trenčín - Michalovce (12. kolo)