Nadviazať na výkon so Slovanom

2018-03-03 10:33:20

Dnešnými zápasmi 22. kola sa ukončí základná časť Fortuna ligy. Futbalisti Michaloviec šancu na postup do hornej šestky stratili už dávnejšie, takže je isté, že v nadstavbe budú bojovať v skupine o záchranu. S dlhodobou časťou sa rozlúčia domácim súbojom s úradujúcim majstrom MŠK Žilina, ktorého úvodný výkop je o 14. hodine.

Premieňať príležitosti

Favorit zápasu je jasný, mužstvo spod Dubňa má na svojom konte o 16 bodov viac ako Zemplínčania. Na svojom trávniku však „šoltisovci“ vedia vyceriť zúbky a znepríjemniť život akémukoľvek súperovi. Pred dvoma týždňami sa o tom presvedčil posilnený bratislavský Slovan, ktorý sa musel zmieriť len s bodom. „Som presvedčený, že ak nadviažeme na výkon s belasými, tak môžeme znovu dosiahnuť dobrý výsledok. Aj naposledy v Dunajskej Strede sme hrali dobre, ale nevyužili sme šance. Proti Žiline treba zlepšiť zakončenie a premieňať príležitosti, ktoré si vypracujeme. Potom sa úspech dostaví,“ uviedol Martin Bednár, defenzívny záložník MFK Zemplín, ktorý v jari na ihrisku zatiaľ nevynechal ani minútu.

Nemôžu otvoriť hru

Hoci žlto-modrí vo Fortuna lige odohrali v tomto roku len dve stretnutia, „Bedňa“ nastúpil už na tri súťažné duely. V utorok pomohol v boji o záchranu kategórii U19, ktorá zaknihovala dôležité tri body. A koho zdolala? Žilinu! „Bolo by pekné v priebehu jedného týždňa dva razy oslavovať víťazstvo nad Žilinčanmi. Bodaj by sme naplno zabodovali aj dnes,“ zaželal si prešovský rodák. „Šošoni“ v uplynulom kole schytali v Myjave od Slovana šesťgólový výprask, ktorý dnes určite budú chcieť na Zemplíne odčiniť. „Očakávame, že po debakli 0:6 k nám prídu s cieľom napraviť si reputáciu. Vieme, v čom sú silní. Hrajú otvorený futbal, dlho držia loptu a čakajú na svoju šancu. My sa s nimi nemôžeme pustiť do ofenzívneho boja, musíme hrať zo zabezpečenej obrany a vyrážať do brejkov. Verím, že nejaký nám vyjde a vyhráme,“ dodal 18-ročný mládežnícky reprezentant.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov