Viac ako gól ho tešia tri body

2018-03-05 10:01:49

Michalovskí futbalisti „ozbíjali“ na svojom trávniku ďalšieho veľkého favorita. Pred vyše dvoma týždňami obrali o dva body vicemajstrovský Slovan Bratislava a v sobotu dokonca všetky uchmatli úradujúcemu šampiónovi zo Žiliny. Nad „šošonmi“ vyhrali zaslúžene, viac bojovali, boli nebezpečnejší a čo je najdôležitejšie, na rozdiel od súpera skórovali.

O víťazstve mužstva od Laborca rozhodol v samom závere španielsky stopér José Carrillo Mancilla, pre ktorého to bol premiérový gólový zápis v slovenskej lige. „Som rád, že sa mi podarilo streliť víťazný gól, ale ešte viac ma teší, že sme získali dôležité tri body proti majstrovi, ktorý má veľkú kvalitu,“ rozhovoril sa rodák z Granady.

Dvadsaťtriročný obranca sa presadil zo štandardnej situácie, keď na tabuli svietila 87. minúta. „Igor Žofčák kopol dlhý center, ktorý išiel rovno na mňa. Zakončoval som najprv hlavou, no trafil som len brániaceho hráča, ale lopta sa odrazila presne na moju nohu a už som nemal problém dokopnúť ju do siete,“ opísal gólovú situáciu.

Od hráčov spod Dubňa čakal Carrillo, ktorý pred dvoma rokmi sedel v La Lige na lavičke náhradníkov Getafe na Nou Campe, lepší výkon. „Žilina nebola veľmi nebezpečná, nedostávala sa do šancí. My sme hrali veľmi dobre a vypracovali sme si aj ďalšie príležitosti, ktoré sme už nevyužili. Dôležité však je, že sme vyhrali.“

Žilinčania v druhom zápase v rade nielenže nebodovali, ale dokonca ani nestrelili gól. Minulotýždňový výbuch proti Slovanu na myjavskej pôde sa im na Zemplíne nepodarilo odčiniť. „Chceli sme to napraviť, ale dostali sme gól na konci zápasu. Štandardné situácie Michaloviec nám robili problémy, už pred gólom sme vykopávali loptu z bránkovej čiary. Hoci sme mali zopár šancí, nepremenili sme ich, preto odchádzame bez bodu,“ smutne hovoril defenzívny štít MŠK Viktor Pečovský.

Slovenský reprezentant Zemplínčanov po záverečnom hvizde pochválil. „Vedeli sme, že Michalovce hrajú uvoľnený futbal a neboja sa útočiť. Potvrdili to aj v stretnutí proti nám. Majú dobrých technických hráčov a tento teréne im vyhovoval. V niektorých momentoch boli kombinačne lepší ako my. Musíme dať hlavy hore a pripraviť sa na nadstavbu, kde nás budú čakať ešte silnejší súperi a náročnejšie zápasy,“ dodal skúsený 34-ročný Pečovský.

Zdroj: denník Šport

Foto: Róbert Andrejov