Mesto ocenilo trojicu futbalistov

2018-03-07 10:39:40

V utorok 6. marca sa v Obradnej sieni mestského úradu v Michalovciach uskutočnilo oceňovanie Najúspešnejších športovcov a športových kolektívov mesta za uplynulý kalendárny rok. Z rúk primátora Viliama Zahorčáka si ceny prevzali aj traja zástupcovia MFK Zemplín Michalovce - v kategórii dospelých Igor Žofčák, dorastencov Martin Bednár a žiakov Valér Žofčák.

Igor Žofčák

Tvorca hry patrí medzi najskúsenejších hráčov tímu, ktorý hrá najvyššiu slovenskú futbalovú ligu. V ročníku 2016/17 s mužstvom prepisoval klubovú históriu, keď s ním v lige obsadil ôsmu priečku a v pohári sa dostal až do semifinále. V uplynulej jesennej časti odohral „Žofi“ 18 zápasov a strelil 3 góly, s mužstvom je aktuálne na deviatom mieste. Jeho trénerom je Anton Šoltis.

Martin Bednár

Hráva nielen za A-mužstvo, ale stále aj v staršom doraste U19. V oboch kategóriách tímy pôsobia v najvyšších súťažiach. Rodák z Prešova, ktorý hráva na poste stredopoliara, je reprezentantom Slovenska v kategórii U19. Jwho trénermi sú Ladislav Šimčo, Anton Šoltis a Branislav Sokoli.

Valér Žofčák

Je brankárom v kategóriách U15 a U16. Striedavo chytá za družstvo žiakov v I. lige starších žiakov U15 skupina Východ a v I. lige mladšieho dorastu U16. Je zaradený do regionálneho výberu reprezentácie Slovenska kategórie U15. Jeho trénermi sú Martin Melník, Adrián Devečka a Vladimír Moroz.