Gólová premiéra trebišovského rodáka

2018-04-03 07:36:39

Počas veľkonočných sviatkov michalovskí futbalisti poriadne vyšibali svojho súpera. Na Bielu sobotu vyprevadili Nitranov so štvorgólovou nádielkou, a dosiahli tak prvé víťazstvo v nadstavbovej časti. Žlto-modrí vôbec prvýkrát v tejto sezóne zaznamenali v jednom zápase viac ako dva góly. Paradoxne, schuti si zastrieľali proti súperovi s najlepšou defenzívou (Nitra takisto prvýkrát inkasovala viac ako dvakrát).

Verí, že to zlomili

Zemplínčania boli na ťažkom rozmočenom teréne počas celého priebehu jasne lepším tímom a tri body do tabuľky si pripísali úplne zaslúžene. Treba však spomenúť, že tretí a štvrtý gól dali v čase, keď hrali o jedného muža viac, lebo hosťom sa v 72. minúte po náraze do bariéry škaredo zranil Machovec a vyčerpané už mali všetky tri striedania. „Čakali sme veľmi ťažkého súpera, ktorý je dobre organizovaný v obrane. Pomohol nám prvý gól, po ktorom sme sa uvoľnili a Nitrania museli vyliezť z ulity. To bola voda na náš mlyn. Chlapci hrali aktívne, vypracovali si aj šance, ktoré dokázali premeniť. Predtým sme mali problém dať gól z hry, teraz sme dali hneď štyri. Verím, že týmto zápasom sme to aspoň trošku zlomili a budeme sa v koncovke presadzovať častejšie,“ zhodnotil duel spokojný tréner MFK Zemplín Anton Šoltis.

Raz to už muselo prísť

Výraznou mierou sa pod najvyššie tohtosezónne víťazstvo Michaloviec podieľal mladučký stredopoliar Peter Kolesár, pre ktorého to bol iba štvrtý prvoligový štart v základnej zostave. Trebišovský rodák strelil úvodné dva góly svojho celku, zakaždým desať minút po začiatku polčasu. „Góly ma veľmi tešia, ale sú výsledkom práce celého tímu. Na Nitru sme sa zodpovedne pripravovali, vedeli sme, že má kvalitnú defenzívu na čele s výborným brankárom Hroššom. Potrebovali sme zlepšiť predovšetkým efektivitu, čo sa nám aj podarilo. Raz to už muselo prísť, aj keď sme nečakali, že Nitranom nasúkame až štyri góly. Veľmi sa však tešíme z týchto troch bodov, aj z toho, že sme konečne prelomili streleckú smolu,“ skonštatoval 19-ročný postavou nevysoký blondiak.

Zdroj: denník Korzár