Teraz musíme byť jedna partia, hovorí Perez

2015-09-16 12:00:00

Podľa kapitána Pereza Michalovčanom nepraje ani šťastie, do Trnavy pôjdu s cieľom prekvapiť.

Michalovská séria bez víťazstva vo Fortuna lige sa natiahla už na štyri zápasy. Nováčik najvyššej futbalovej súťaže zostal aj po ôsmom kole na samom dne tabuľky, pretože znova nevyužil výhodu domáceho prostredia. Pred vlastnými fanúšikmi prehrali žlto-modrí už tretí ligový súboj v prebiehajúcej sezóne, čo je viac ako v predošlých dvoch ročníkoch dokopy. Aj keď mužstvo nastúpilo už aj s troma posilami, nedokázalo proti Senici zabodovať a prehralo 1:3.

Ťažká situácia

V druhom súboji za sebou inkasoval MFK Zemplín doma tri góly. Kým však Dunajská Streda v predchádzajúcom dueli pri Laborci dominovala, senický celok vôbec nie. Iba po streleckej stránke, pretože zo štyroch striel do priestoru brány zaznamenal tri góly. A tie sa futbal hrá, triumf Záhorákov je zaslúžený. „Je to tak ako hovoríte. Súper štyrikrát vystrelil na bránu a trikrát skóroval. Chýba nám aj šťastie, pretože predtým v Ružomberku sme prišli o víťazstvo v posledných minútach, teraz všetci očakávali, že zabodujeme naplno a nakoniec sme zostali s prázdnymi rukami. V kabíne je ťažká situácia, lebo sme poslední. Nič sa však nedeje, hlavy nevešiame, veď liga sa stále iba rozbieha, pred nami je ešte veľa zápasov,“ snažil sa po najtesnejšej prehre myslieť pozitívne kapitán Michaloviec Marcos Calero Perez. Domáci vstúpili do súboja veľmi aktívne, ale prišla chyba vzadu a inkasovali. „V prvom polčase sme hrali dobre, boli sme blízko k otvoreniu skóre, ale súper prišiel prvýkrát k bráne a strelil gól. Ťažko sa potom hrá.“

Náročná séria

Po stretnutí bola v michalovskej kabíne nálada pochopiteľne na bode mrazu, veď domáci premárnili obrovskú šancu predstihnúť svojho súpera a odpútať sa z dna pelotónu. „Všetci sme smutní, posledné miesto nás vôbec neteší. Teraz však musíme byť partia a jeden tím, lebo ak nebudeme, bude to zlé,“ hovoril rodák zo španielske Mallorky, ktorý je po Gallovi, Kuncovi a Raškovi už štvrtým kapitánom MFK Zemplín v tejto prvoligovej sezóne. Zverenci trénera Šturmu však musia prehru so Seničanmi čo najskôr hodiť za hlavu, lebo už v sobotu sa predstavia na horúcej trnavskej pôde (o 18.20 hod.) a následne ich v priebehu ďalších ôsmich dní budú čakať súboje s mužstvami zo slovenskej špičky – bratislavským Slovanom (doma v stredu 23. septembra o 20. hodine) a Žilinou (vonku v nedeľu 27. septembra o 14. hodine). Zaujímavé je, že všetky tri budú vysielať televízie v priamom prenose. „V hlavách máme stále najbližší zápas, takže teraz sa sústredíme iba na Trnavu. Nikto od nás nebude čakať, že tam vyhráme. Pôjdeme tam s cieľom prekvapiť, ak by sa to podarilo, bolo by to dobré,“ dodal na záver 22-ročný Perez.

Zdroj: denník Korzár