Víťazstvo zariadili navrátilci do zostavy

2018-05-07 07:26:01

Štadión FC ViOn Zlaté Moravce je pre michalovských futbalistov jednoznačne najobľúbenejším zo všetkých súperových. V sobotu tam na najvyššej úrovni nastúpili piatykrát a zakaždým na ňom bodovali. Tentoraz pri Žitave triumfovali nad Nitrou, ktorá tam v jari našla prechodný domov. O víťazstvo nad nováčikom sa postarali hráči, ktorí v posledných dvoch dueloch v zostave žlto-modrých absentovali – Milan Šimčák, Martin Koscelník a Vladislav Bragin.

Bragin oživil ofenzívu

Podobne ako v prechádzajúcich dvoch vystúpeniach Zemplínčania prehajdákali úvodné dejstvo hry. Nitrania boli aktívnejší a zaslúžene sa aj dostali do vedenia po krásnej strele Jaroslava Machovca. „Prvý polčas z našej strany opäť nebol ideálny. Súper mal tri sľubné možnosti na skórovanie, našťastie dal len jeden gól. Naopak, nám sa podarilo vyrovnať z jedinej šance. Cez prestávku sme si povedali, že musíme viac behať a hrať agresívnejšie. Chlapci sa zlepšili, boli efektívni a otočili zápas na svoju stranu. Nitranov sme už nepustili do žiadnej šance, kontrolovali sme hru a v závere už bolo jasné, že zvíťazíme. Sme spokojní, hlavne s druhým polčasom. Splnili sme cieľ, s ktorým sme do Zlatých Moraviec išli, teda získať tri body,“ spokojne hovoril tréner Anton Šoltis, ktorému cez polčas vyšiel ťah so striedajúcim Braginom. Ruský útočník nahradil nevýrazného Sulleya a odmenou za dobrý výkon mu bol premiérový gól v prvej lige.

Chcú preskočiť Nitru

Už sa pomaly stáva tradíciou, že Michalovčanov prebudí až inkasovaný gól alebo dokonca až dva. Po dueloch so Zlatými Moravcami a Senicou sa to potvrdilo aj s Nitrou. „Prvé polčasy v ostatných troch dueloch nám absolútne nevyšli, aj keď sme si zakaždým povedali, že musíme hrať od začiatku naplno. Neviem, či chlapci potrebujú impulz v podobe inkasovaného gólu, aby sa nakopli. Našťastie v dvoch prípadoch sa nám podarilo manko zmazať. Verím však, že v najbližšom zápase s Podbrezovou sa to už nebude opakovať a poučíme z predošlých zápasov,“ vyslovil prianie kormidelník MFK Zemplín. Mužstvo od Laborca vďaka triumfu nad nováčikom naďalej živia nádej na siedmu priečku, ktorá im zaručí barážové boje o pohárovú Európu. Stratu na Nitru stiahli dve kolá pred koncom na tri body. „V hre je ešte šesť bodov, pokúsime sa teda o túto pozíciu zabojovať. Veľká škoda zbabraného súboja so Senicou, mohli sme byť už teraz pred Nitrou. Urobíme všetko pre to, aby sme ju preskočili,“ dodal Šoltis.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Marián Bazala