Vaščák chce pomôcť Michalovciam

2018-07-24 07:31:05

Skúsený ofenzívny univerzál Blažej Vaščák bude naďalej pôsobiť v najvyššej slovenskej súťaži. Po netradičnom ukončení spolupráce so Senicou sa dohodol s predstaviteľmi MFK Zemplín Michalovce. Za žlto-modrých nastúpil i v posledných dvoch prípravných stretnutiach a patril medzi najlepších hráčov tímu.

Vaščák sa prvýkrát objavil v zostave Michaloviec v prípravnom stretnutí na pôde košickej Lokomotívy. Dobrým výkonom a asistenciou prispel k víťazstvu svojho tímu (3:1). „Blažej trénoval individuálne, keďže ho poznám, tak sme ho stiahli. Verím, že sa dohodneme. Do prvého majstrovského zápasu by sme ho chceli mať na súpiske pre jesennú časť,“ nechal sa vtedy pre ProFutbal.sk počuť tréner Anton Šoltis.

Rodák z Krompách sa následne objavil v zostave aj v generálke pred štartom Fortuna ligy proti West Hamu United U23. Vaščák v stretnutí, v ktorom Michalovce prehrali 1:2, dokonca i skóroval. „Nebol to ľahký zápas, hráči súpera dobre pracovali s priestorom i s loptou. Generálka mala dobré parametre,“ pochvaľoval si 34-ročný veterán, ktorý cíti, že ešte má mužstvu zo Zemplína čo ponúknuť: „Som rád, že prišla takáto možnosť, verím, že budem pre tím prospešný. Chýba mi zápasová prax, naposledy som hral pred dvoma mesiacmi. Predsa len, je iné hrať a iné trénovať. Som preto rád za prípravné zápasy s Lokomotívou a West Hamom. Odskúšal som si, na čom som. Verím, že forma ešte pôjde hore a futbal mi bude chutiť ešte viac.“

V minulej sezóne bol Vaščák kapitánom Senice, na jar ale postupne vypadol zo zostavy trénera Tona Caanena. Definitívny koniec prišiel po prvom barážovom stretnutí o udržanie sa vo Fortuna lige, ktorý Senica prehrala so Skalicou. V odvete bývalý hráč Petržalky, Trevisa, Lecce, Polonie Bytom či Podbrezovej už nenastúpil a klub opustil. „Nebudem sa k tomu vyjadrovať, nemá zmysel to rozoberať. Každý vieme svoje. Mám svedomie čisté, čo sa týka druhej strany, treba sa opýtať tam,“ dodal na záver Vaščák.

Michalovčania odohrajú prvý súťažný zápas v novom ročníku Fortuna ligy cez víkend v Dunajskej Strede. Ich domáci duel 1. kola proti Žiline musel byť kvôli pretrvávajúcej epidémii osýpok na východnom Slovensku odložený na 21. augusta.

Zdroj: profutbal.sk

Foto: Róbert Andrejov