Šoltis: Hráme lepšie ako v minulej sezóne

2018-09-27 16:22:46

Futbalistom MFK Zemplín Michalovce niet čo závidieť. Prakticky od začiatku sezóny sú „prikovaní“ na dne prvoligovej tabuľky a z deviatich zápasov dokázali vydolovať len štyri body. Pri pohľade na ich herný prejav však mnohí fanúšikovia či odborníci len neveriacky krútia hlavou, ako môže byť toto mužstvo posledné so siedmimi prehrami. Aj po ostatnom vystúpení na nitrianskej pôde boli chválení za predvedený výkon, avšak najdôležitejší je konečný výsledok a ten hovoril v prospech tímu spod Zobora. Aj keď sa žlto-modrí výsledkovo trápia, kluboví funkcionári sa zatiaľ neodhodlali k trénerskej zmene a Antonovi Šoltisovi stále dôverujú. Nečudo, veď za vyše dva roky v skromných podmienkach urobil s mužstvom výrazný posun vpred.

Nikto nechce byť posledný

Nikto v Michalovciach nie je so súčasným postavením mužstva pochopiteľne spokojný, tobôž keď sa pred sezónou rozprávalo o útoku na prvú šestku. Paniku v klube však zatiaľ nerobia. „Tlak na body pociťujeme, pretože vieme, v akej sme situácii a kde sa v tabuľke nachádzame. Uzatvárame prvoligovú tabuľku, takže aj tlak od vedenia klubu je samozrejmosťou. Nikto nechce byť posledný, ani ja, ani majitelia klubu, ani fanúšikovia. V športe je bežná vec, že ak nie sú výsledky, tak ste pod tlakom, je to normálna vec. My, tréneri, spolu s hráčmi robíme všetko pre to, aby sa to zlepšilo,“ povedal na margo aktuálnej situácie kormidelník MFK Zemplín Anton Šoltis.

Stále hrajú otvorene

Či hrajú Zemplínčania doma, alebo na súperovom trávniku, vždy sa prezentujú otvoreným kombinačným futbalom. Ani raz sa nestalo, aby vybehli na ihrisko výlučne s defenzívnou taktikou. Pred vlastnú šestnástku sa „nezakopali“ dokonca ani vtedy, keď sa dostali do vedenia, viď posledné dva súboje. Nutnosť bodovať sa však s pribúdajúcimi kolami bude zvyšovať, takže neuvažujú napríklad už v najbližšom dueli s Ružomberkom po strelení vedúceho gólu využiť „betonársky“ štýl futbalu? „Všetko ukáže až samotný zápas. Možno sa dostaneme do vedenia, možno budeme musieť otáčať nepriaznivý stav, možno bude dlho remíza. Až priebeh duelu nám napovie, ako bude potrebné reagovať. Jedno je isté, do každého súboja ideme s cieľom vyhrať a inak to nebude ani v sobotu. Bude to pre nás dôležité stretnutie, nie však existenčné, lebo liga je ešte dlhá. Potrebujeme však už zabodovať naplno,“ uviedol Šoltis.

Inkasujú veľa gólov

V jarnej časti východniari dosahovali veľmi dobré výsledky, no ubehlo pár týždňov a karta sa obrátila. Príčina je predovšetkým v slabšej defenzívnej hre. Dostávajú veľa gólov, mnoho z nich je veľmi lacných. „Stále hľadáme optimálne zloženie obrany. Kým vlani sme inkasovali v priemere jeden gól na zápas, teraz skoro dva. Na krajoch máme mladíkov Rotu, Vojtka či Nawotku, ktorí sa potrebujú učiť a dopúšťajú sa chýb. Síce sme chybovali aj na jar, ale neboli sme tak trestaní, lebo vtedy boli na týchto postoch vyzretejší hráči, na jednej strane Šimčák, na druhej Žofčák. Treba však povedať, že hráme lepšie ako v minulej sezóne. Aj čistých šancí si vytvárame viac, aj všetky štatistické ukazovatele sú lepšie. Ale čo z toho, keď nebodujeme. Potrebujeme skĺbiť hernú aj výsledkovú stránku, aby sme boli spokojní,“ zakončil michalovský lodivod.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov