Musia eliminovať trenčianskych strelcov

2018-10-06 09:41:54

Dnešným súbojom proti Trenčínu, ktorý sa odohrá na neutrálnej pôde v Myjave, uzatvoria futbalisti Michaloviec úvodnú polovicu základnej časti Fortuna ligy. Zemplínčania už dlhšie držia vo svojich rukách koncové svetlá tabuľky, ktoré by už najradšej odovzdali inému súperovi. Na deviatu Trnavu strácajú len tri body, preto aj dnes na kopaniciach urobia maximum, aby z poslednej priečky poskočili vyššie. Aj keď trenčiansky protivník je veľký favorit, žlto-modrí s ním vedia zahrať, čoho dôkazom je aj bilancia z posledných dvoch sezón – v piatich dueloch ho zdolali až trikrát a iba raz ťahali za kratší koniec.

Hráčov si odsledoval

Pre najmladšieho člena michalovského kádra Matúša Vojtka bude dnešné stretnutie premiérovým proti Trenčínu na seniorskej úrovni (teda, ak mu tréneri dajú znovu dôveru a vybehne na trávnik). Vie však, s akým mužstvom bude mať dočinenia. „Preverí nás kvalitný tím, ktorý hrá výborne kombinačne a predovšetkým rýchlo. Je nebezpečný predovšetkým po krídlach, takže čaká nás veľmi náročný súper. Vieme, kde sú jeho silné stránky, preto ich budeme musieť eliminovať,“ rozhovoril sa „benjamínok“ MFK Zemplín. Celok spod hradu Matúša Čáka už tradične patrí medzi tímy s najlepšou ofenzívou a doteraz nastrieľal už dvadsať gólov, čo je po Slovane a Dunajskej Strede tretí najvyšší počet. Darí sa predovšetkým trojici Mance (6 gólov), Sleegers (5) a Čatakovič (5). „Sledoval som, akým spôsobom hrajú títo ofenzívni hráči, aby som bol na nich aspoň trošku nachystaný. Urobíme všetko pre to, aby sa proti nám nepresadili,“ podotkol Vojtko, ktorý len včera dovŕšil 18. narodeniny.

Po zápase k reprezentácii

Napriek veľkej sile AS si zverenci lodivoda Antona Šoltisa na tohto súpera veria. Z Myjavy sa konečne prvýkrát v tomto ročníku zvonku nechcú vracať naprázdno. „Šance na bodový zisk sú stále, s každým súperom sa dá hrať. S Trenčínom takisto, navyše nehrá na vlastnom štadióne, takže možnosť zabodovať pre nás sa zvyšuje. Ak si budeme zodpovedne plniť svoje defenzívne úlohy, môžeme v Myjave uspieť. Verím tomu, že nejaký gól tam strelíme,“ optimisticky hovoril michalovský rodák. Východniarov povzbudilo aj druhopolčasové „vzkriesenie“ v poslednom dueli proti Ružomberku, proti ktorému zmazali dvojgólové manko a takmer vsietili aj víťazný gól. „Jednoznačne treba nadviazať na veľmi dobrý výkon, ktorý sme podali po prestávke. Vyhrávali sme osobné súboje, získavali odrazené lopty a vypracovali sme si aj dostatok gólových príležitostí. V tom treba pokračovať.“ Ľavý obranca MFK Zemplín po zápase necestuje domov, ale do Senca, kde sa pripojí k slovenskej reprezentácii do 19 rokov, ktorú v Albánsku čaká kvalifikačný turnaj o postup na ME (stretnú sa s Nórskom, Ukrajinou a domácim výberom). „Najviac sa teším na spoluhráčov, s ktorými som sa dlhšie nevidel, a takisto na kvalitné previerky. Avšak predo mnou je ešte súboj proti Trenčínu, takže na ten sa zatiaľ sústredím a až po ňom budem myslieť na reprezentáciu,“ dodal Vojtko.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov