Výborný taktický výkon slávil úspech

2018-10-08 07:54:41

O najväčšie prekvapenie 11. kola prvoligovej súťaže sa v sobotu večer postarali futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Východniari naplno zabodovali na myjavskom trávniku, kde zdolali „domácich“ Trenčanov 2:1. Vďaka trojbodovému „maršu“, vôbec prvému na súperovom ihrisku v prebiehajúcej sezóne, sa žlto-modrí po dlhých ôsmich týždňoch odpútali z dna tabuľky a poskočili na desiatu priečku.

Nehrali pekne, ale účelne

Zemplínčania, ktorý nastúpili bez svojho najväčšieho lídra Igora Žofčáka, sa na Trenčanov veľmi dobre pripravili a na Kopaniciach podali výborný taktický výkon. Síce nastúpili v odvážnom rozostavení 3-5-2, teda v rovnakom ako v druhom polčase proti Ružomberku, tentoraz sa však viac zamerali na defenzívu. „Zavreli sme vlastnú polovicu, lebo sme vedeli, že súper má veľmi silné individuality. Chlapci splnili všetko, čo sme si povedali, hlavne čo sa týka defenzívnej stránky. Veľa museli behať bez lopty, ale prinieslo im to úspech. Z útočného hľadiska to nebolo také, ako zvyčajne, pretože sme chceli dosiahnuť predovšetkým dobrý výsledok. Náš futbal tentoraz nebol pekný, avšak bol účelný, a to nám prinieslo úspech,“ vyjadril sa michalovský lodivod Anton Šoltis, ktorého potešilo aj to, že jeho zverenci boli na rozdiel od predošlých zápasov maximálne efektívni. Zo štyroch striel na bránu pretavili na góly polovicu, keď sa presadili legionári José Carrillo Mancilla  a Sadam Sulley.

Krajší pohľad na tabuľku

Od polovice augusta sa mužstvu nedarilo odpútať sa z posledného miesta, až prišiel prvý októbrový víkend. Do kariet žlto-modrým zahrali aj víkendové výsledky ich tabuľkových súperov Senice a Zlatých Moraviec, ktorí u súperov veľa vody nenamútili. „Pohľad na tabuľku je už oveľa krajší, čo nám tiež určite psychicky pomôže. Nikto nechce byť posledný, takže o to viac nás tieto tri body tešia. Musíme však stále poctivo pracovať, aby sme naďalej stúpali v tabuľke vyššie. Na priečky, kde chceme byť,“ skonštatoval 42-ročný Šoltis. Zaujímavé je, že aj druhé ligové víťazstvo v sezóne dosiahli Michalovčania v zápase, po ktorom nasleduje reprezentačná prestávka. Nuž, tréneri by nenamietali, ak by „repre“ pauza bola trebárs aj každý druhý týždeň. „Neboli by sme proti, aspoň by sme mali oveľa viac bodov,“ zasmial sa Šoltis a už vážnejším hlasom dodal: „Nikto nám neveril, lebo sme hrali u silného súpera, ale chlapci sa presvedčili, že môžu zdolať každého. Z výhry sa poradujeme pár dní a potom začneme makať ďalej, lebo už v stredu nás čaká pohárové stretnutie v Partizánskom.“

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Fritz