Štvrtoligista favoritovi nič nedaruje

2018-10-09 14:58:44

Aj keď michalovskí futbalisti na ligovej scéne budú kvôli reprezentačnej prestávke oddychovať, počas tohto týždňa predsa len jedno súťažné stretnutie odohrajú. V stredu 10. októbra o 15.30 hod. nastúpia na súboj 4. kola Slovnaft Cupu na ihrisku mestskej časti Partizánskeho v Šimonovanoch. Pôjde o historicky prvý vzájomný zápas medzi týmito dvoma tímami.

ŠK Slovan Šimonovany-Partizánske je tradičným účastníkom IV. ligy Severozápad riadenej Západoslovenským futbalovým zväzom. V posledných rokoch sa vždy pohyboval na popredných priečkach súťaže a vlani dokonca obsadil druhé miesto za postupujúcimi Malženicami. V aktuálnej sezóne figuruje v tabuľke zatiaľ na tretej pozícii so šesťbodovou stratou na Častkovce (má však o jeden odohraný zápas menej).

Kormidelníkom Slovana je iba 36-ročný Igor Slezák, ktorý má v kádri aj zopár známych mien. Tým najznámejším je Ján Hözl, bývalý dlhoročný hráč Zlatých Moraviec, ktorý má na svojom konte aj 66 štartov v našej najvyššej súťaži. Medzi opory štvrtoligistu patria aj bývalí hráči Prievidze bratia Miroslav a Martin Oršulovci. Zaujímavým menom v mužstve je aj Dominik Rolinec, ktorý v uplynulých dňoch reprezentoval Slovensko na juniorskom svetovom šampionáte v malom futbale v Prahe, odkiaľ sa naši mladíci vrátili so striebornými medailami.

Šimonovany nehodno podceniť, pretože vlani už na jej štíte jeden prvoligista stroskotal. Na jej pôde Zlaté Moravce iba remizovali 1:1 a následne nezvládli penaltový rozstrel. Pred dvoma rokmi do mestskej časti Partizánskeho tiež zavítal účastník najvyššej súťaže, Ružomberok však po výhre 7:1 jasne potvrdil rolu favorita.

„Že k štvrtoligistovi príde taký tím sa len tak nestáva. Vždy je to preto veľká udalosť. A ak sa stane zázrak, je to niečo výnimočné. Keď amatéri, ktorí chodia o piatej ráno do práce a večer o deviatej z tréningu domov porazia profesionálov, je to neskutočné. Raz som to už zažil a verím, že to nebolo naposledy. Michalovciam nič nedarujeme,“ povedal pre web myhornanitra.sme.sk tesne po žrebe jedna z opôr Slovana Matúš Sobota, ktorý v poslednom ligovom zápase proti Hlohovcu premenenou penaltou zariadil svojmu tímu aspoň bod.

Ako postupovali?

ŠK Slovan: 1. kolo: Zemianske Kostoľany 0:0, na PK 7:6 (v) 2. kolo: Hrušovany 3:2 (d) 3. kolo: Rohožník 2:0 (d)

MFK Zemplín: 1. kolo: voľný žreb 2. kolo: Bešeňová 6:0 (v) 3. kolo: Námestovo 0:0, na PK 5:4 (v)

 

Foto: Vladimír Maťašeje