O body chcú obrať aj ďalšieho favorita

2018-10-20 09:22:03

Iba dva mesiace po poslednom vzájomnom meraní síl sa znovu proti sebe postavia prvoligoví futbalisti Michaloviec a Žiliny. Zemplínčania majú v čerstvej pamäti dohrávaný domáci súboj úvodného kola, v ktorom proti Žiline predviedli festival zahodených šancí a súperovi podľahli gólom Miroslava Káčera z 5. minúty 0:1. V sobotu večer budú chcieť vrátiť požičané. „Verím, že získame nejaký bod. Doma sme boli lepším tímom, ale ukázalo sa, že nie vždy lepší vyhráva,“ uviedol tréner MFK Zemplín Anton Šoltis.

Rýchlejší povrch

Pod jeho vedením sa žlto-modrí pod Dubňom predstavili zatiaľ trikrát a ani v jednom prípade nezabodovali. Raz prehrali vysoko 1:7, v ďalších dvoch vystúpeniach siahali na remízu – pri prehre 0:1 inkasovali šesť minút pred koncom, pri ďalšej porážke 1:2 stratili vedenie. „Žeby do štvorice platilo všetko dobré?“ položil si so smiechom rečnícku otázku Šoltis. Už vážnejším hlasom pokračoval: „Žilinčania hrajú na svojej umelej tráve rýchly kombinačný futbal, takže očakávam veľmi náročný duel. Budeme viac bez lopty, domáci nám ju zadarmo nedajú. Musíme sa pripraviť na silné stránky súpera, vieme, ktoré sú to. Keď predvedieme trpezlivý výkon a využijeme nejaký rýchly protiútok, tak nemusíme byť bez šance.“ Mužstvo absolvovalo predzápasový tréning na trávniku s umelou trávou, aby sa pripravilo na iný typ povrchu. „Je to len o zvyku. Na umelej tráve je to rýchlejšie, tobôž keď ju ešte pred zápasom polejú. Domáci budú v menšej výhode, keďže na tomto teréne stále trénujú, ale podmienky pre oba tímy budú rovnaké,“ podotkol Šoltis.

Rovnako ako proti Trenčínu

Po reprezentačnej prestávke nastúpia Michalovčania v oveľa lepšom psychickom rozpoložení ako do predošlých súbojov. Konečne už nie sú poslední a v lige ťahajú sériu dvoch zápasov bez prehry. K tomu navyše vyhrali aj pohárový duel v Šimonovanoch. Avšak darí sa aj Žilinčanom, ktorí vyhrali posledné štyri ligové stretnutia, vďaka čomu poskočili na tretiu priečku v tabuľke. „Nálada v tíme je po troch dueloch bez prehry dobrá, chlapci si veria. Favorit je súper, ale bude pod väčším tlakom ako my, keďže hrá doma. A to sa pokúsime využiť,“ skonštatoval lodivod východniarov. V ostatnom ligovom vystúpení na myjavskej pôde proti Trenčínu, teda proti mužstvu s podobným herným štýlom aký preferuje aj Žilina, vyhrali jeho zverenci 2:1. Naordinuje im aj pod Dubňom rovnakú taktiku? „Asi áno. Ale až samotný zápas ukáže, či sa nám to bude dariť, predsa len, umelá tráva je rýchlejšia ako prírodná. Zmeny ťažiska majú Žilinčania vžité, preto bude dôležité, ako budeme uzatvárať priestory. Verím, že to zvládneme,“ dodal Šoltis.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov