Vďaka efektivite opäť zmazali manko

2018-10-22 08:23:38

V priebehu troch týždňov sa prvoligovým futbalistom MFK Zemplín Michalovce druhýkrát podarilo dotiahnuť do remízového konca stratený zápas. Po Ružomberku dokázali zmazať dvojgólové manko aj proti Žiline, ktorej preťali štvorzápasovú víťaznú sériu a z jej pôdy si priviezli cenný bod po remíze 2:2. Východniari sa konečne výsledkovo rozbehli, keď v posledných štyroch súťažných stretnutiach neokúsili trpkosť prehry (trikrát v lige, raz v pohári) a v tabuľke Fortuna ligy sa udržali na desiatej priečke.

Nevydarený prvý polčas

Pod Dubňom to dlho vyzeralo, že domáci favorit si bez problémov uháji plný bodový zisk. Strelil dva pekné góly, herne dominoval, navyše Michalovčania boli v ofenzíve bezzubí. „Pôvodný zámer, s ktorým sme do Žiliny prišli, nám nevyšiel. Nezatvárali sme kraje ihriska, kde sú domáci veľmi silní, a nechávali sme veľké priestory pred našou bránou, pretože sme neskoro dostupovali ku hráčom. V prvom polčase sme veľa behali bez lopty, čo nás stálo mnoho síl, aj preto sme vpredu toho veľa nevymysleli,“ rozhovoril sa tréner hostí Anton Šoltis. Ten po druhom inkasovanom góle preskupil rady a urobil výborné striedania, pretože čerství muži na ihrisku Martin Regáli a Cheick Alan Diarra (prihral na oba góly) výrazne oživili ofenzívnu hru mužstva. „Zvýšili sme aktivitu a v záverečnej polhodine sme boli domácim viac než vyrovnaným súperom. Dokázali sme zásluhou Turíka znížiť, čo nám dodalo ešte viac sebavedomia, a v nadstavenom čase sme šťastným gólom Regáliho aj vyrovnali.“

Sadla si na nich šťastena

Šoltis nezabudol pochváliť ani brankára Matúša Kiru, ktorý v 77. minúte za stavu 2:1 pre „šošonov“ vytiahol najdôležitejší zákrok zápasu, keď bravúrne zneškodnil hlavičku Aleksandara Šušnjara. „Kiri nás vtedy podržal. Ktovie, ako by zápas dopadol, keby sme vtedy inkasovali. Konečne si aj na nás sadla šťastena. Vo viacerých predošlých dueloch sme boli lepším tímom, ale prehrali sme. Chlapci sa presvedčili, že ak dajú do toho všetko, tak výsledok sa dostaví. Z bodu máme radosť a sme s ním spokojní,“ uviedol 42-ročný lodivod. Aj v druhom vystúpení po sebe na súperovom trávniku boli hráči MFK Zemplín mimoriadne efektívni. V sobotu vyslali medzi tri žrde domáceho gólmana Dominika Holeca iba tri strely a dve z nich skončili za jeho chrbtom. „Efektivita je najdôležitejšia. Niekedy máte počas zápasu trebárs šesť striel na bránu a dáte dva góly. My sme teraz vyslali oveľa menej, takže skoro každý pokus skončil v sieti. Teší ma, že chlapci sú efektívni a verím, že im to vydrží čo najdlhšie,“ zakončil Šoltis.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Ján Mintál