Skvelý obrat zariadili Turík a Peter Kolesár

2018-10-27 18:46:30

Séria bez prehry v podaní michalovských pokračuje! Zemplínčania po skvelom výkone vo výbornom stretnutí 13. kola Fortuna ligy na vlastnej pôde zdolali favorizovanú Dunajskú Stredu 2:1 (0:0), keď sa o obrat postarali strelci Jozef-Šimon Turík a Peter Kolesár. Zverenci lodivoda Antona Šoltisa sa v tabuľke udržali na desiatej pozícii a predposlednej Senici sa vzdialili na rozdiel štyroch bodov.

Michalovčania sa protivníka z čela pelotónu nezľakli a do súboja vstúpili veľmi dobre. Už v 3. minúte po priamom kope Žofčáka sa k hlavičke dostal Sulley a brankár Jedlička musel prvýkrát zasahovať. Hostia odpovedali v 11. minúte, keď si Herc po prihrávke Kalmára zabehol za obranu, spätne prihral Bayovi a ten v čistej šanci prekopol bránu. V 16. minúte si s Nawotkovou strelou poradil Jedlička a zakrátko vytiahol prvý parádny zákrok Kira, ktorý zneškodnil tutovku K. Vidu. Dunajská Streda získavala prevahu a ich tlak narastal. V 21. minúte Hercova strela išla nad, po polhodine hry Kira vychytal Kalmára a v 37. minúte výborne zasiahol aj pri veľkej šanci Baya. V záverečných minútach prvého polčasu pridali aj Michalovčania, ale zo svojej ofenzívnej aktivity nič nevyťažili.

Aj po zmene strán mali viac loptu na kopačkách hráči DAC a v 55. minúte spálili ďalšiu veľkú príležitosť na skórovanie, keď Tretiakov z výhodnej pozície prestrelil Kirovu svätyňu. O päť minút neskôr sa už hostia dočkali, Kira si síce na priamy kop Davisa siahol, ale lopte v sieti nezabránil - 0:1. Domácich však inkasovaný gól nakopol a už o sedem minút bolo vyrovnané. Po Vaščákovej prihrávke napriahol spoza šestnástky Turík a trafil presne k pravej žrdi Jedličkovej brány - 1:1. Potom zahodili Dunajskostredčania ďalšiu tutovku, Bayo už prekonal Kiru, ale loptu smerujúcu do brány odkopol do bezpečia Beskorovainyi. Hneď na to opäť čaroval Kira, keď famózne vytlačil na roh Divkovičovu hlavičku. Trest za nepremenené šance stihol favorita v 87. minúte: Po osi Iloski - Kurminowski - P. Kolesár posledne menovaný z desiatich metrov prestrelil Jedličku - 2:1!

MFK Zemplín Michalovce - FC DAC 1904 Dunajská Streda 2:1 (0:0)

Góly: 67. Turík, 87. P. Kolesár - 60. Davis

ŽK: 28. B. Vaščák, 74. Turík, 74. I. Žofčák - 44. K. Vida, 74. Kalmár

Rozhodovali: Kráľovič - Tomčík, Borsányi; 1736 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - I. Žofčák, Carrillo, Beskorovainyi - Rota, Turík (82. M. Kolesár), P. Kolesár (90. M. Regáli), Iloski, Nawotka - B. Vaščák (74. Kurminowski), Sulley

FC DAC 1904: Jedlička - Záhumenský, Šatka, Huk, Davis (88. Bilenkyi) - M. Vida - Tretiakov, Herc, Kalmár, K. Vida (62. Divkovič) - Bayo

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Diváci videli veľmi dobrý zápas, povedal by som, že v sezóne asi náš dosiaľ najlepší. Z našej strany tých prvých 20 minút bolo excelentných, potom sa dostal do hry aj súper, ktorý mal viac šancí, ako my. Podržal nás brankár Kira, ale to v takýchto zápasoch potrebujete. Momentálne máme v koncovke viac šťastia ako na začiatku sezóny a prejavuje sa to aj vo výsledkoch. Za toto víťazstvo nad ťažkým súperom sme veľmi radi."

Peter Hyballa, tréner Dunajskej Stredy: "Gratulujem súperovi k víťazstvu. Domáci hráči nás predčili hlavne v agresivite. Prvých dvadsať minút sme hrali zakríknuto, no potom sme boli lepším tímom. Zápasu by možno remíza svedčala viac. Doplatili sme na to, na čo doplácame v posledných zápasoch, čiže nepremenené šance. Za prehru sa ale na svojich zverencov nehnevám."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 3. novembra o 17.00 hod.: Slovan Bratislava – Michalovce (14. kolo)

Nedeľa 11. novembra o 15.00 hod.: Michalovce – Trnava (15. kolo)

Sobota 24. novembra o 14.00 hod.: Senica - Michalovce (16. kolo)

Foto: Róbert Andrejov