Na domácej pôde tesná výhra nad majstrom

2018-11-11 18:17:14

Štvrté víťazstvo  v prebiehajúcej sezóne a tretie nad mužstvom bojujúcim v uplynulom ročníku v skupine o titul dosiahli v nedeľu popoludní michalovskí futbalisti. Zverenci kormidelníka Antona Šoltisa triumfovali v súboji 15. kola Fortuna ligy na svojom trávniku nad úradujúcim majstrom Trnavou tesne 1:0, keď o jediný gól zápasu sa postaral v 19. minúte útočník Blažej Vaščák.

V úvode sa hral medzišestnástkový futbal a oba tímy vychádzali zo zabezpečenej obrany. Prvý strelecký pokus patril hosťom, avšak v 8. minúte Skhirtladze vypálil nad Kirovu bránu. V 19. minúte vyšla domácim rýchla kontra a po Diarrovej prihrávke rozvlnil sieť Vaščák - 1:0. Michalovčania naďalej trpezlivo čakali na svoje šance. Ďalšia prišla o šesť minút neskôr, ale Vaščákovi chýbal krok k Žofčákovému strieľanému centru. Domáci pohrozili aj v 38. minúte strelou Žofčáka, na druhej strane Chanturishviliho strelu zneškodnil pozorný Kira. Keď sa neujala ani strela Kolesára, Zemplínčania išli do kabín s jednogólovým náskokom.

Hneď v úvode druhého polčasu strieľali nepresne Diarra a po ňom aj Grendel. Veľkú šancu na vyrovnanie mali Trnavčania v 49. minúte, avšak po centri Jansa opečiatkoval hlavou žrď Malecki. Krátko pred uplynutím hodiny hry Kolesár vystihol prihrávku hosťujúcej obrany, ale v dobrej šanci mieril tesne vedľa. Trest mohol prísť okamžite na druhej strane. Po rohovom kope a hlavičke Yilmaza sa zaskvel vynikajucim zákrokom brankár Kira. Hostia síce mali loptu viac na svojich kopačkách, ale do šancí ich domáca obrana nepúšťala. Osem minút pred koncom diváci už kričali "gól", ale Žofčákov priamy kop sa od brvna odrazil pred bránkovú čiaru. Vo zvyšných minútach si domáci umne postrážili tesné víťazstvo nad majstrom.

MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava 1:0 (1:0)

Gól: 19. B. Vaščák

ŽK: 77. B. Vaščák, 85. M. Kira - 28. Martin Tóth, 66. Yilmaz, 90+. Chanturishvili

Rozhodovali: Smolák - Vorel, Hrmo; 2073 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Rota, Carrillo, Beskorovainyi, M. Vojtko - Turík - P. Kolesár (89. Kurminowski), I. Žofčák, S. Danko (65. Nawotka), A. Diarra (77. Grič) - B. Vaščák

FC SPARTAK: Chudý – Kulhánek, Martin Tóth, L. Greššák – Chanturishvili, Skhirtladze (32. Yilmaz), Rada, E. Grendel (78. Miesenböck), Janso – Ghorbani, Malecki (66. Dangubič)

Hlasy trénerov:

Andrej Šoltis, tréner Michaloviec: "Chlapcom môžem len poďakovať. Výborným výkonom sme sa rehabilitovali za prehru na Slovane. Vedeli sme, že Trnava má za sebou náročný program a chceli sme to využiť. Súpera sme v prvom polčase do ničoho nepustili a podarilo sa nám streliť gól. V druhom polčase bola Trnava lepšia, ale mali sme dve šance a mohli sme rozhodnúť o víťazstve."

Radoslav Látal, tréner Trnavy: "Blahoželám súperovi k víťazstvu. My sme zápas nezvládli. Prvých 20 minút sme hrali podľa mojich predstáv, potom sme sa však začali dopúšťať chýb a jednu súper potrestal. Hrali sme ľahkovážny futbal. Druhý polčas sme začali dobre, trafili sme žrď, mali sme ďalšiu šancu, ale gól sa nám streliť nepodarilo."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 24. novembra o 14.00 hod.: Senica - Michalovce (16. kolo)

Sobota 1. decembra o 14.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce-Vráble (17. kolo)

Sobota 8. decembra o 14.00 hod.: Podbrezová - Michalovce (18. kolo)

 

Foto: Róbert Andrejov