Matúš Vojtko pri triumfe nad Talianskom

2018-11-20 11:42:22

Okrem Petra Kolesára mal v predošlých dňoch reprezentačné povinnosti aj ďalší hráč MFK Zemplín Michalovce, ľavý obranca Matúš Vojtko (na titulnej fotke s číslom 18). Tento mladík nastúpil v pondelok 19. novembra za národný výber do 19 rokov vedený exmichalovským kormidelníkom Albertom Rusnákom starším proti rovesníkom z Talianska. Na Apeninskom polostrove odohral v prípravnom zápase celých 90 minút a bol pri cennom triumfe nad kvalitným protivníkom v pomere 4:2.

Taliansko 19 - Slovensko 19 2:4 (1:2)

Góly: 34. Rauti, 86. Portanova - 5. M. Kmeť, 9. D. Strelec, 49. K. Mihálek, 90.+ Pišoja

SR 19: Ludha - L. Kučera (72. Suľa), Pišoja, M. Petro, M. VOJTKO - Myslovič, Mader (44. Machara), J. Kadák (80. Bobček) - K. Mihálek (90. Holub), D. Strelec, M. Kmeť (46. I. Mesík)

Hlas trénera (zdroj: SFZ):

Albert Rusnák: "Sme radi, že sme si mohli zahrať proti takému vyspelému súperovi. Zápas mal svojou úrovňou i diváckou kulisou parametre kvalifikačného duelu, celý čas mala hra z oboch strán vysoké tempo. Od úvodných minút sme hrali aktívne, akcie domácich sme narušili už v základoch aktívnym pressingom v obrannej zóne súpera. Po získaní lopty sme hrali priamočiaro, kombinačne, boli sme efektívni. Prinieslo nám to dva góly po krásnych akciách. Mali sme šancu aj na 3:0, ale zle sme vyriešili situáciu v šestnástke Talianska a z následného protiútoku sme inkasovali. V druhom polčase sme pokračovali v našej hre a po rýchlej kolmej akcii sme zvýšili na 3:1. Talianov hnalo publikum do útoku, ale v defenzíve sme pracovali výborne, hoci domáci znížili po rohovom kope. Potom nám rozhodca neuznal regulárny gól pre neexistujúci ofsajd, my sme sa však predsa presadili. V poslednej päťminútovke a nadstavenom čase sme mohli pridať ešte dva góly, domáci brankár bol sám proti našim hráčom. Som rád, že chlapci zistili na vlastnej koži, že môžu zdolať každého, ak k futbalovej kvalite pridajú túžbu a vôľu zvíťaziť."

Foto: futbalsfz.sk