V Senici sme zaknihovali dvojgólovú výhru!

2018-11-24 16:10:59

Skvelý výsledok zaznamenali v sobotu popoludní na senickej pôde prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Na ďalekom Záhorí získali v súboji 16. kola Fortuna ligy všetky tri body, keď nad domácimi triumfovali 4:2! O góly do siete Senice sa postarali Cheick Alan Diarra, Peter Kolesár, Sadam Sulley a Llazaros Rota. Vďaka tomuto víťazstvu poskočili žlto-modrí v tabuľke na deviatu priečku.

Úvodná štvrťhodina stretnutia patrila hosťujúcim futbalistom, ktorí pohrozili už v 3. minúte tvrdou strelou Vojtka, ktorý však pálil nad Tabordovu bránu. O šesť minút neskôr už Zemplínčania išli zaslúžene do vedenia: Krásnu akciu po osi Turík - Vojtko - Diarra s prehľadom zakončil posledne menovaný - 0:1. V 14. minúte mohli hostia zveľadiť svoje vedenie, keď po centri Danka netrafil pred prázdnou bránou Kolesár loptu hlavou. A tak o dve minúty platilo nedáš-dostaneš, po prvom rohu Zezinha ešte Kira pri hlavičke Kaya vytiahol famózny zákrok, avšak po druhom už šťastnému gólu Diasa nezabránil - 1:1. Domáci po vyrovnaní ožili, ale v 36. minúte po výbornej robote Vaščáka v strede ihriska sa na Tabordu rútil sám Kolesár a svoj nájazd rutinérsky premenil - 1:2. Z vedenia sa však "šoltisovci" tešili iba dve minúty, po centri aktívneho Zezinha skóroval hlavou Dias - 2:2.

Aj druhé dejstvo začali aktívnejšie Zemplínčania. V 51. minúte sa po Dankovom centri dostal do zakončenia Kolesár, ale z ťažkej pozície rozvlnil len bočnú sieť. O tri minúty na to si mohli prvýkrát v zápase vypracovať vedenie domáci, keď Castaňeda postupoval osamotený na Kiru, avšak priestor troch žrdí netrafil. V ďalšom priebehu hry mali navrch Michalovce, ktoré lepšie kombinovali a vyhrávali osobné súboje, vpredu však dlho nevedeli nič vymyslieť. V 80. minúte mali Seničania ďalšiu sľubnú šancu na skórovanie, proti Azankpovi výborne vybehol Kira. O štyri minúty prišiel gólový úder na druhej strane, keď Danko do šestnástky odcentroval striedajúcemu Sulleymu a ten prekonal Tabordu. V 87. minúte poistil výhru hostí po brejku štyroch proti jednému Rota, ktorý upravil na konečných 4:2 pre MFK Zemplín.

FK Senica - MFK Zemplín Michalovce 2:4 (2:2)

Góly: 16. a 38. Dias - 9. A. Diarra, 36. P. Kolesár, 84. Sulley, 87. Rota

ŽK: 72. Nirennold - 85. Rota

Rozhodovali: Marhefka - Štrbo, E. Weiss; 573 divákov

FK: Taborda – Kotula, Dias (88. Celis), Kay, Asmah (46. Nirennold) – Deretti, Tešija, Petschi, Zezinho – Castaňeda (68. Solano), Azankpo

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - I. Žofčák, Carrillo, Beskorovainyi - Rota, P. Kolesár (79. Grič), Turík, S. Danko, M. Vojtko - B. Vaščák (76. Sulley), A. Diarra (90. Kurminowski)

Hlasy trénerov:

Frederico Ricardo (tréner FK Senica): “Futbal je taký. Vedeli sme, že Michalovce budú hrať v rozostavení 4-3-3 alebo 5-3-2, pripravovali sme sa na obe varianty počas týždňa. Celý prvý polčas sme prespali, urobili sme veľa chýb, inkasovali sme dva jednoduché góly. Podarilo sa nám skórovať zo štandardných situácií. Výsledok 2:2 bol pre nás prijateľný, cítil som, že dnes to nie je náš deň. Futbal občas prináša takéto situácie. V druhom polčase sme sa snažili vyhrať zápas, inkasovali sme po dvoch rýchlych protiútokoch. Gratulujem Michalovciam, dnes si zaslúžili zvíťaziť. Vyhrávame a prehrávame spolu, ďalší týždeň nás čaká zápas, ktorý sa pokúsime vyhrať.”

Anton Šoltis (tréner MFK Zemplín Michalovce): “Dnes odchádzame domov spokojní. Chlapcov musím za výkon pochváliť, do bodky plnili to, čo sme si v kabíne povedali. Po taktickej stránke sme zápas zvládli veľmi dobre. Vedeli sme, v čom je Senica nepríjemná. Prvý polčas sa hral lepší futbal, škoda našich inkasovaných gólov po štandardkách. V druhom polčase sme strelili dva góly, ktoré boli podľa môjho názoru zaslúžené.”

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 1. decembra o 14.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce-Vráble (17. kolo)

Sobota 8. decembra o 14.00 hod.: Podbrezová - Michalovce (18. kolo)

Foto: Martin Lednický