Využili deň senickej otvorenej obrany

2018-11-25 15:17:00

V Senici sme boli svedkami dňa otvorenej obrany. V prvom dejstve na oboch stranách, v druhom polčase najmä tej domácej, ktorá dopriala hosťujúcim Michalovčanom dovedna štyrikrát napnúť Tabordovu sieť. Zemplínčania nadviazali na dobré výkony a výsledky spred reprezentačnej pauzy, z posledných deviatich zápasov okúsili chuť prehry len v jednom prípade.

„Aj predtým sa nám zvyklo dariť vždy pred reprezentačnou prestávkou, momentálne sme už zohratejší a podarilo sa nám nadviazať na dobré výsledky ďalším víťazstvom aj po jej skončení,“ pochvaľoval si po zápase hosťujúci stredopoliar Jozef-Šimon Turík. Aj on prispel poctivým výkonom k plnému bodovému zisku zverencov Antota Šoltisa. Tréner mu dal dôveru od začiatku zápasu, hoci sa počas týždňa pasoval s virózou.

Keďže sa stretli tímy zo spodnej polovice tabuľky a je pre nich dôležitý každý bod, prvé dejstvo bolo až nezvyčajne ofenzívne. Prinieslo štyri góly, keď sa oba celky gólovo presadili zhodne dvakrát. „Dalo sa hrať s loptou, súper nás veľmi nenapádal. Až na štandardné situácie sme ho zvládli dobre, skonštatoval 23-ročný futbalista. Pri oboch štandardkách sa hlavou presadil senický stopér Dias, súperovi hráči mu v oboch prípadoch prenechali veľa priestoru na zakončenie.

Na prvopolčasové góly hosťujúcich Diarru a Kolesára nadviazali v druhom dejstve Rota so Sulleyom, vďaka čomu si odviezli Zemplínčania na východ tri body. Všetko mohlo byť inak, keby v 54. minúte využil svoj samostatný únik domáci Castaněda a poslal Záhorákov do vedenia. Jeho zakončenie v štýle „ani ryba, ani rak“ Kiru neohrozilo. „Niečo podobné sa nám stalo aj v domácom zápase proti Senici. My sme držali loptu a oni sa dostávali do šancí. Nedali ich vtedy, ani teraz a my sme z protiútokov skórovali. Je to super. Brejky boli súčasťou našej taktiky, rozdiel bol ten, že zatiaľ čo domáci ich nedokázali využiť, nám sa dva podarilo úspešne zakončiť,“ poznamenal pre ProFutbal.sk Turík.

Neochotný návrat dozadu po strate lopty a individuálne zlyhania pri preberaní súperových hráčov v pokutovom území. Aj takto by sa dali charakterizovať dôvody, prečo ťahali Záhoráci loptu zo svojej siete až štyri razy. „Je to veľké sklamanie, dvakrát sa nám podarilo vyrovnať, ale kľúčové bolo, kto strelí tretí gól. V závere sme stratili koncentráciu, keď nás bolo vzadu pri protiútokoch hostí menej, ako hráčov Michaloviec a už sme s tým nevedeli nič spraviť,“ sršalo sklamanie z Juraja Kotulu, ktorý odohral prvý polčas na pravej strane obrany a v druhom dejstve sa posunul doľava.

Zverenci Frederica Ricarda okúsili trpkosť prehry po vyše mesiaci. Vtedy prehrali na trávniku trnavského Spartaka, keď inkasovali taktiež štyrikrát. „Naše výkony boli v predchádzajúcich zápasoch lepšie. Tentoraz sme inkasovali štyri góly a to je strašne veľa. Navyše, dvakrát za nás skóroval stopér... Možno by sme očakávali aj nejaké góly od útočníkov. Nemusia mať však vždy svoj deň,“ uvedomuje si odchovanec bratislavského Slovana, opäť jediný Slovák v základnej zostave domácich.

Takpovediac „šesťbodový“ zápas skončil úspešnejšie pre hostí, ktorí svojmu súperovi utiekli v ligovej tabuľke na rozdiel štyroch bodov na deviatu priečku. Seničania zostali predposlední, o štyri body pred Zlatými Moravcami. „O týždeň nás čaká Nitra, uvidíme, ako sa to bude vyvíjať. Nitra má dobré mužstvo, ale verím, že keď podáme lepší výkon, tak si odtiaľ odvezieme nejaké body,“ pridal na záver svoje želanie Kotula.

Zdroj: profutbal.sk

Foto: Martin Lednický