Michalovský cieľ splnený, zostávajú medzi elitou

2016-05-23 12:00:00

So sezónou sa rozlúčili vo veľkom štýle, Žilinu zdolali rozdielom triedy! Tréner Griga končí.

Obrovská radosť vypukla v piatok na michalovskom futbalovom štadióne po záverečnom vystúpení MFK Zemplín v sezóne 2015/16. Mužstvo od Laborca si zachovalo prvoligovú príslušnosť aj pre nasledujúci ročník. V poslednom zápase zdolalo na vlastnom trávniku silný žilinský celok presvedčivo 3:0 (2:0) a v konečnej tabuľke predstihlo Skalicu, ktorej zostal v rukách čierny Peter, o päť bodov.

Atraktívny futbal

Kto si nenechal ujsť súboj Michaloviec so Žilinou, určite neoľutoval. Mužstvá na záver sezóny predviedli fanúšikom výborné futbalové divadlo. Zemplínčania mali vo svojom rade dvoch hrdinov – Dominika Kuncu a Mariána Kelemena. Prvý dvakrát prekonal brankára hostí, druhý viackrát famózne vychytal žilinských strelcov. „V prvom polčase sa hralo hore-dole, diváci videli atraktívny futbal a veľa šancí. Dali sme dva góly a v druhom dejstve sme to už kontrolovali, aj vďaka vylúčeniu žilinského stopéra. Pridali sme aj tretí gól a mohli odštartovať záchranárske oslavy,“ zhodnotil duel so „šošonmi“ Marián Kelemen, ktorý neoľutoval svoj jesenný návrat do materského tímu. „Bola to pekná sezóna. Cieľ, ktorý sme si dali, sme splnili. Liga sa v Michalovciach bude hrať aj na budúcu sezónu.“

Potešili seba aj fanúšikov

Vo svojej premiérovej sezóne medzi slovenskou elitou nazbierali 29 bodov, čo im v konečnom účtovaní stačilo na predposlednú jedenástu priečku. „Ako som už spomenul, cieľ sme splnili. Škoda, že sa nám záchranu nepodarilo spečatiť skôr, lebo sme sa zbytočne trápili do posledného kola. Takto to však chutí viac, s divákmi sme sa rozlúčili výsledkom, ktorý poteší. A navyše proti súperovi, ktorý má kvalitu. Sme radi, že sme urobili radosť fanúšikom aj sebe. Bude sa príjemnejšie dovolenkovať,“ povedal Kelemen a doplnil: „Bolo by dobré, keby sa mužstvo do ďalšej sezóny trochu posilnilo, aby sa v tabuľke posunulo vyššie.“ Žlto-modrí sa hneď po dueli so Žilinčanmi rozpŕchli na dovolenky a začiatok prípravy na nasledujúci prvoligový ročník majú naplánovaný na stredu 8. júna.

Pol roka stačilo

Pod vedením ktorého trénera však odštartujú letný tréningový proces, momentálne nevedno. Stanislav Griga, ktorý na prelome rokov vystriedal na lavičke Františka Šturmu, totiž michalovský celok už ďalej viesť nebude. „Zmluva mi končí 30. júna a k jej predĺženiu nedôjde. Síce som s vedením klubu bol dohodnutý, že si po sezóne sadneme, ale ja som sa asi v polovici jarnej časti rozhodol, že dokončím robotu a skončím. Priestor dostane iný. Rozhodol som sa z osobných aj profesných dôvodov. Krajšie, ako hladkým víťazstvom nad Žilinou, sa ani skončiť nedalo,“ vyjadril sa hneď po poslednom zápase Stanislav Griga. 

Zdroj: denník Korzár