Starší dorastenci nezaváhali ani v Košiciach!

2015-08-29 12:00:00

V derby triumfovali nad VSS rozdielom dvoch gólov, keď sa do streleckej listiny zapísali Jakub Straka a Ivan Fedyna.

Skvelé ťaženie michalovských starších dorastencov pokračuje! Zverenci lodivoda Alberta Rusnáka ani vo svojom štvrtom zápase sezóny nezaváhali, keď tentoraz naplno zabodovali v súboji 4. kola Dôvera I. ligy U19 v Košiciach s domácim FC VSS (bývalý MFK). Vo východoslovenskom derby na ihrisku v košickej mestskej časti Barca triumfovali hráči MFK Zemplín 2:0 (0:0), a to aj napriek tomu, že viac ako päťdesiat minút hrali v početnej nevýhode, keďže Martin Kolesár už v 5. minúte uvidel červenú kartu. V prvoligovej tabuľke sú spoločne s Nitrou na špici a práve s tímom spod Zobora si najbližšie zmerajú sily na domácej pôde.

Tréner Albert Rusnák: "Veľmi rýchlo sme prišli o vylúčeného Martina Kolesára, k tomu momentu sa nebudem vyjadrovať... Dostali sme dvojitý trest, keď okrem červenej karty domáci mali výhodu aj pokutového kopu, ktorý však brankár Dmytro Prysiazhniuk zneškodnil. Museli sme preskupiť rady a hrali sme v rozostavení 4-4-1. Aj napriek tomu, že sme hrali o jedného menej, tak sme boli lepším tímom, držali sme loptu a boli tam aj nejaké náznaky šancí. V druhom polčase som chlapcov upozorňoval, že v Košiciach nás čaká búrlivé prostredie. Musím ich pochváliť hlavne za to, že tento zápas zvládli mentálne v hlavách. Dali sme dva krásne góly a myslím si, že sme úplne zaslúžene zvíťazili, lebo počas celého duelu sme boli jednoznačne lepším družstvom. Aj domáci dohrávali desiati, keď bol vylúčený ich hráč za faul na Jozefa Vajsa. Mrzí ma jedine vylúčenie Martina Kolesára, ktorý nám bude na budúci týždeň proti veľmi silnej Nitre chýbať. Avšak káder máme široký, tak hádam sa s tým nejako vysporiadame."

FC VSS Košice - MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:0)

Góly: 69. J. Straka, 77. Fedyna

ČK: 56. Mikča - 5. M. Kolesár

MFK ZEMPLÍN: Prysiazhniuk - M. Kolesár, M. Janočko, Kimák, J. Straka - Fedyna, M. Bednár, P. Kolesár - Vajs, Bellás (82. Lehotský), R. Lukáč (70. D. Sopata)

Zvyšné výsledky 4. kola Dôvera I. ligy U19 a aktuálnu tabuľku nájdete TU.

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 5. septembra o 11.00 hod.: Michalovce - Nitra (5. kolo)

Sobota 19. septembra o 11.00 hod.: Michalovce - Prešov (7. kolo)

Sobota 26. septembra o 11.00 hod.: Podbrezová - Michalovce (8. kolo)