Ružomberok proti Michalovciam prvýkrát doma

2015-08-28 12:00:00

Doteraz hrávali len vonku, "domáce" duely absolvovali v Poprade. Ako jediní sú stále bez víťazstva.

Vetu z titulku si Ružomberčania skutočne hovoria medzi sebou. Po iných mužstvách sa aj pre nich skončilo čakanie na pravý domáci zápas, pretože "doma" v Poprade boli aj oni iba hosťami. Na novom vysadenom trávniku, pre ktorý boli v azyle pod Tatrami, sú ešte síce kruhy po trávovej plesni, ale už má svoju kvalitu. Až v piatok si ju Liptáci otestujú na predzápasovom tréningu.

Spolu s návratom domov je u nich očividná túžba po prvom ligovom víťazstve. "Domáce prostredie ešte nikomu nevyhralo zápas, ale chceme ho zvládnuť k našej spokojnosti a vyhrať, pričom však rešpektujeme silu Michaloviec ako dlhodobo systematicky pracujúceho klubu," povedal tréner MFK Ivan Galád. Útočník Martin Jakubko, ktorý zaujal naposledy pri remíze v Trenčíne svojim výkonom ako striedajúci hráč, konštatoval, že by sa "patrilo využiť domáce ihrisko na prvé víťazstvo." Potom pokračoval: "Zatiaľ to nebolo z našej strany ono. Musíme ísť do toho naplno. Jedno víťazstvo mužstvu pomôže a nervozita z neho opadne."

Michalovský kormidelník František Šturma konštatoval: "Ružomberok sme si zmapovali, chceme ho potrápiť a niečo vymyslieť, aby sme tam niečo získali." Do Michaloviec ešte nedorazili dve posily do obrany. Až v reprezentačnej pauze. Realizačný tím Zemplínčanov si s niekoľkými hráčmi vysvetlil ich nesprávne obutie na mokrý trávnik v domácom súboji proti Dunajskej Strede. Traja futbalisti dostali za to pokuty. "Rozobrali sme si to dosť dôkladne a predpokladám, že spolu s pokutami to bude pre nich dostatočné ponaučenie," dodal Šturma bez konkretizácie mien a výšky uložených pokút.

MOTÍV ZÁPASU

Prvý sezónny zápas Ružomberka na domácom trávniku je hlavný motív. Príde už aj prvé ružomberské víťazstvo? Už len MFK spod Čebraťa naň čaká z plejády všetkých ligistov. Ružomberčania majú na to, aby prelomili trojbodové suchoty. Sú nabudení po remíze v Trenčíne, tá bude hrať s nimi.

CHÝBAJÚ

Ružomberok: Senecký, Gerát, Vavrík (zranenie), J. Maslo (trest)

Michalovce: Bayón, Montero, T. Sedlák (zranenie)