Regáliho opäť neposlúcha platnička

2019-02-08 19:24:30

Futbalista Michaloviec Martin Regáli je smoliar na pohľadanie. V posledných rokoch ho prenasledujú zranenia a inak to nie je ani v súčasnosti. Už tri mesiace si nekopol do lopty a už teraz je isté, že nestihne ani začiatok jarnej časti Fortuna ligy. Mladého ofenzívneho hráča opäť vyradila z hry posunutá platnička, s ktorou dlho pauzoval aj v sezóne 2015/16. Od novembra minulého roka je na listine maródov, čo by sa však onedlho malo zmeniť.

Problémy začali v Žiline

Rýchlonohý krídelník zasiahol naposledy do zápasového diania ešte 3. novembra na pôde bratislavského Slovana, kde odohral celý druhý polčas. Odvtedy je v opatere lekárov. „Prvýkrát sa mi bolesti ozvali už po zápase v Žiline. Potom som ešte zasiahol do dvoch duelov, ale ďalej som už pokračovať nemohol. Bolesť bola príliš veľká, aby som mohol hrať,“ rozhovoril sa Regáli, ktorý si myslí, že problémy mohla spôsobiť aj zmena povrchu, keďže súboj pod Dubňom, po ktorom sa začali jeho zdravotné trampoty, sa hral na umelej tráve.

Prešovský rodák sa ani nezapojil do zimnej prípravy MFK Zemplín a v tréningovom procese východniarov absentuje ešte aj teraz. Podľa jeho slov však už dlho nebude. „Nepociťujem už žiadne bolesti chrbta, iba nejaké drobné svalového charakteru, ale tie bývajú po dlhšej pauze bežné. Isté je, že mimo hry nebudem tak dlho ako pred tromi rokmi. Vtedy sa to natiahlo kvôli tomu, že doktori dlho nevedeli zistiť, aké zranenie ma limituje,“ uviedol.

Zranenia mu na pohode nepridávajú

Znovu absolvoval liečbu ozonoterapiou v Spišskej Novej Vsi, po ktorej bolesti ustúpili. Pred vyše týždňom sa už začal pripravovať pod dohľadom fyzioterapeuta. „Teraz sa pripravujem individuálne a o pár dní by som mohol začať zľahka trénovať už aj s mužstvom. Musím predovšetkým dohnať kondičné resty. Dúfam, že bude všetko v poriadku a čoskoro sa vrátim do zápasového kolotoča. Chcel by som stihnúť už začiatok nadstavbovej časti,“ optimisticky vravel 25-ročný futbalista.

Odkedy účinkujú Zemplínčania medzi elitou, teda už štvrtý rok, odohral Regáli len 55 ligových stretnutí, čo dáva priemer len 16 súbojov za sezónu. V rozlete ho zakaždým zastavili zdravotné problémy. „Žiadnemu hráčovi na pohode nepridáva, keď je často zranený. Ani ja som nebol šťastný, keď som musel dlho stáť pre bolesti chrbta či po operácii kolena. Priznám sa, hlavou mi vírili všelijaké myšlienky, ale stále som sa snažil myslieť pozitívne. Je veľa hráčov, ktorí mali aj vážnejšie zdravotné problémy ako ja, ale dokázali sa z nich dostať a zranenia sa im potom už dlho vyhýbali. Verím, že aj sa k tomu dopracujem a budem už trénerom k dispozícii,“ zaželal si.

So spoluhráčom vyrábajú náramky

Regáli sa v uplynulom roku popri futbalovej kariére začal venovať aj inému „remeslu“. Spoločne s kolegom z mužstva stredopoliarom Jozefom-Šimonom Turíkom sa pustili do ručnej výroby šperkov. „S Dodom sme už dlhšie rozmýšľali, že by sme mohli niečo robiť popri futbale a nakoniec sme sa zhodli na tomto. ´Eseročku´ sme založili ešte v lete, ale viac sme sa tomu začali venovať až v posledných týždňoch. Teraz máme viac voľného času, keďže obaja sme zranení,“ zasmial sa Regáli.

Svojej značke dali názov Atàle a šperkami od nich sa hrdia napríklad aj Igor Žofčák či úradujúca Miss Slovensko Dominika Grecová. „Snažíme sa to nejako rozbehnúť, postupne sa dostávame viac do povedomia. V minulom mesiaci sme vyrobili niečo cez päťdesiat náramkov,“ prezradil.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov