Starší dorastenci opäť zabodovali naplno

2015-08-25 12:00:00

Tentoraz si poradili s Trenčínom, ktorý na vlastnej pôde zdolali po góloch Martina Kolesára, Jozefa Vajsa a Petra Kolesára 3:1.

Starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce sú naďalej bez bodovej straty! Ani v treťom zápase novej sezóny nezaváhali, v dohrávanom súboji 3. kola Dôvera I. ligy U19 na domácom ihrisku porazili Trenčín 3:1, keď už do prestávky si vypracovali dvojgólové vedenie. Okrem zverencov trénera Alberta Rusnáka sú bez straty bodu už iba Nitra a Žilina.

Na hlavnom ihrisku štadióna pri Laborci sa hral úrovňou veľmi dobrý súboj, pretože na seba narazili dva vyspelé tímy dorasteneckej elity. Michalovčania mali v prvom polčase navrch, ale v úvodnej dvadsaťminútovke ich Trenčania nepustili do žiadnej šance. Až v 23. minúte po rohovom kope Straku a zaváhaní brankára Vavrúša sa zblížka presadil M. Kolesár, ktorý otvoril skóre duelu. Druhý michalovský gól pridal v závere polčasu kapitán Vajs, ktorý po úniku strelou od žrde rozvlnil sieť za gólmanom AS - 2:0. Po zmene strán "rusnákovci" poľavili a Trenčín prevzal iniciatívu. Kontaktný gól mohol zaznamenať Kochan, avšak jeho strela spoza šestnástky skončila iba na pravej žrdi Prysiazhniukovej brány. Potom neuspel ani Jančo, ktorého pokus do stredu brány zneškodnil domáci gólman, avšak štvrťhodinu pred koncom sa už hostia tešili, keď si vlastný gól strelil Kimák. V závere celok spod hradu Matúša Čáka vrhol všetky sily do útoku a zatlačil Zemplínčanov, ktorým sa tak otvoril priestor na rýchle brejky. Po jednom z nich fauloval Mikeš vo vlastnej šestnástke Vajsa a P. Kolesár v nadstavenom čase z pokutového kopu poistil michalovské víťazstvo.


MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín 3:1 (2:0)

Góly: 23. M. Kolesár, 39. Vajs, 90+. P. Kolesár (11 m) - 74. vlastný Kimák

MFK ZEMPLÍN: Prysiazhniuk - D. Sopata (79. J. Vaško), M. Janočko, Kimák, J. Straka - Fedyna, M. Kolesár, P. Kolesár - Vajs, Bellás (71. M. Zlacký), R. Lukáč (76. Lehotský)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 29. augusta o 11.00 hod.: VSS Košice - Michalovce (4. kolo)

Sobota 5. septembra o 11.00 hod.: Michalovce - Nitra (5. kolo)

Sobota 19. septembra o 11.00 hod.: Michalovce - Prešov (7. kolo)