Na záver základnej časti hladká výhra

2019-03-09 16:55:37

Futbalisti Michaloviec sa rozlúčili so základnou časťou Fortuna ligy presvedčivým víťazstvom nad Trenčínom 4:2, keď už krátko po polhodine hry viedli nad svojim súperom rozdielom triedy. O dva góly v sieti AS sa postaral Cheick Alan Diarra, po jednom pridali Mamadou Tounkara a José Carrillo Mancilla. Žlto-modrí skončili v tabuľke na výbornom piatom mieste a v ďalšej fáze tak budú bojovať v nadstavbovej skupine o titul.

Na záver dlhodobej časti si diváci prišli na svoje, pretože videli ofenzívny futbal s množstvom šancí na oboch stranách a dokopy poltucet gólov. Ako prví síce pohrozili v 9. minúte hostia po priamom kope Čatakoviča, avšak o sedem minút neskôr udreli domáci. Žofčák dlhým pasom za obranu vysunul Tounkaru a ten svoj nájazd rutinérsky premenil - 1:0. Krátko na to Kolesárova obstreľovačka tesne minula žrď, no v 23. minúte už po rýchlej akcii na pravej strane a prihrávke od Rotu presne zakončoval Carrillo - 2:0. Vzápätí mohol znížiť Kvocera, no s jeho únikom si Kira aj za pomoci obrancov poradil. Potom domáci gólman chytil aj strelu Corryna. V 31. minúte Danko uvoľnil Tounkaru, ktorý prihral do malého "vápna" a Diarra zvýšil už na 3:0. Trenčanom sa však ešte do prestávky hrozivý rezultát podarilo skorigovať, keď po štandardke Van Arnhema si hlavou strelil vlastný gól Rota - 3:1.

Hneď po nástupe zo šatní mohol streliť kontaktný gól nový muž na ihrisku Umeh, ale jeho hlavička tesne minula cieľ. Na opačnej strane v 52. minúte z priameho kopu trafil žrď Žofčák. O tri minúty nato sa však už domáci radovali zo štvrtého gólu. Po tom, čo Čatakoviča v tutovke vychytal Kira, podnikli Zemplínčania rýchly brejk, Kolesár prihral do šestnástky Diarrovi a ten upravil na 4:1. Trenčania neskladali zbrane a v 68. minúte sa po Kvocerovom centri na dvakrát hlavou presadil Umeh - 4:2. Ofenzívny futbal pokračoval aj naďalej, o desať minút neskôr Čatakovičovu nepríjemnú strelu k žrdi kryl Kira. V 79. minúte sa v tutovke ocitol domáci Tounkara, ktorý však pohorel na gólmanovi Chudom. V záverečnej desaťminútovke mal ešte dve sľubné šance na skórovanie Kountouriotis, ale hosťujúceho brankára prekonať nedokázal.

MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín 4:2 (3:1)

Góly: 16. Tounkara, 23. Carrillo, 31. a 55. A. Diarra - 45+. vlastný Rota, 68. Umeh

ŽK: 54. Rota - 53. Umeh, 69. Corryn, 89. Paur, 90+. Mašovič

Rozhodovali: Ochotnický - Pozor, Galo; 1343 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Rota, Carrillo, Beskorovainyi, M. Vojtko - Casado - A. Diarra, I. Žofčák (58. Kountouriotis), S. Danko (73. M. Trusa), P. Kolesár - Tounkara (81. Zakharkiv)

AS: D. Chudý - Yem, Laczkó, Mašovič, Skovajsa (46. A. Slávik) - Lamine - M. Kvocera (68. Sleegers), Van Arnhem (46. Umeh), Čatakovič, Corryn - Paur

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Predviedli sme veľmi dobrý výkon najmä v ofenzíve. Boli sme nebezpečnejší, ukázali sme bojovnosť, chcenie. Viacero akcií sme mohli lepšie dotiahnuť, ale chlapcom ďakujem za predvedený výkon. Dúfam, že nabudúce príde viac divákov, keďže sme dosiahli historický úspech. Dnes sme to potvrdili ďalším pekným výsledkom. Verím, že budeme takéto výkony predvádzať aj naďalej."

Vladimír Cifranič, tréner AS Trenčín: "Do 30. minúty boli domáci agresívnejší v osobných súbojoch a futbalovejší. My sme dovtedy inkasovali góly z kategórie lacnejších. V druhom polčase sme s tým chceli niečo urobiť, domáci však dali z protiútoku po našej akcii gól na 4:1, po ktorom bolo rozhodnuté. Chcenie, bojovnosť a nasadenie je to, čo nám chýba. V takom prípade sa nemôže prejaviť ani naša futbalová kvalita, ktorú určite máme. Dnes to bolo zaslúžené víťazstvo domácich."

Najbližší program MFK Zemplín:

Streda 13. marca o 17.00 hod.: Michalovce - Poprad (štvrťfinále SC)

Sobota 16. marca o 17.00 hod.: Žilina - Michalovce (1. kolo nadstavby FL)

Sobota 30. marca o 17.00 hod.: Michalovce - Sereď (2. kolo nadstavby FL)

Foto: Róbert Andrejov