V prestrelke skórovali iba legionári

2019-03-11 13:47:41

V úvodných troch jarných súbojoch nestrelili michalovskí futbalisti z hry ani jeden gól. Až prišiel zápas s Trenčínom a žlto-modrí skórovali hneď trikrát, zakaždým po krásnych akciách, v priebehu štvrťhodiny.

V záverečnom dueli základnej časti Fortuna ligy urobili s mužstvom spod hradu Matúša Čáka na vlastnom trávniku rýchly proces, keď už v 31. minúte viedli rozdielom triedy, a v konečnom účtovaní triumfovali pohodlne 4:2.

Zaujímavé je, že všetkých šesť presných zásahov zaznamenali legionári. V domácom drese sa dvakrát presadil Francúz Cheick Alan Diarra, raz Španieli Mamadou Tounkara a José Carrillo Mancilla, v hosťujúcom Nigérijčan Chukwuemeka Umeh a vlastenca zaznamenal Albánec v michalovských farbách Llazaros Rota.

Proti Trenčínu sa mu darí

Paradoxne, práve tento krajný obranca prestrihol dlhú šnúru svojho brankára Matúša Kiru bez inkasovaného gólu, ktorá sa zastavila na skvelom čísle 547. Iná séria však naďalej pokračuje, Zemplínčania neprehrali v lige už osem zápasov v rade.

„Sme radi, že sa nám naďalej darí a tešia nás aj tri body s Trenčínom. Myslím si, že naše víťazstvo je úplne zaslúžené, pretože sme boli lepší ako súper,“ povedal michalovský stopér Carrillo, ktorý v 23. minúte strelil gól na 2:0, takže proti AS skóroval aj v druhom vzájomnom zápase tejto sezóny.

„Vyzerá to tak, že Trenčín bude môj obľúbený súper, keďže z troch gólov v slovenskej lige som dal dva práve jemu. Je však pravda, že sa mi proti nemu aj dobre hrá.“

Pred gólom sa ocitol nečakane v súperovej šestnástke, avšak svoj ofenzívny výlet našťastie využil. „Videl som vpredu priestor, tak som sa tam rozbehol. Na pravej strane si loptu pekne narazili Rota s Diarrom, dostala sa až ku mne a už som ju z prvej bez problémov poslal do siete.“

Doma dokážu zdolať každého

Základná časť súťaže je definitívne za nami a Michalovčania v tabuľke obsadili skvelú piatu priečku. Ako Carrillo stručne hodnotí doterajší priebeh sezóny?

„Začali sme ju veľmi zle, v našej hre bolo veľa zlých vecí, ktoré sme však postupne odstránili. Vždy sme pracovali naplno, ťahali za jeden koniec povrazu a verili, že sa to otočí, lebo kvalitu sme na to mali. V odvetnej časti sa to už iba zlepšovalo a dostavili sa aj výsledky. Som veľmi spokojný s tým, čo sme dosiahli,“ konštatoval rodák z Granady.

V skupine o titul budú východniarov čakať už len boje s najlepšími tímami súťaže. Známe je už aj vyžrebovanie nadstavby, žlto-modrí na úvod v sobotu pocestujú do Žiliny a po reprezentačnej prestávke doma privítajú Sereď.

„Nebude už na nás vyvíjaný žiadny tlak, a tak môžeme hrať uvoľnene. Chceme vyhrať čo najviac zápasov. Doma sme veľmi silní, dokážeme poraziť každého protivníka. Ani vonku nehráme zle a zo súperových štadiónov si takisto môžeme priniesť nejaké body,“ uviedol 24-ročný Carrillo.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov