Poprad sa cíti ukrivdený, čo máme hovoriť my?

2019-03-15 16:56:24

Aj keď od štvrťfinálového duelu Slovnaft Cupu Michaloviec s Popradom ubehli už dva dni, dozvuky vyhroteného východniarskeho derby, ktoré po výsledku 2:1 zvládli lepšie hráči MFK Zemplín, doznievajú stále.

Deň po stretnutí zverejnili Podtatranci na svojej oficiálnej facebookovej stránke video s vyjadreniami viacerých hráčov, ktorí sa na ňom prezentujú ako svätci a vyplakávajú, ako ich rozhodca „zarezal“. Zaujímavé je, že priestor vyjadriť sa vo videu dostali práve tí hráči, ktorí robili na ihrisku najväčšie zlo, teda Erik Streňo, Lukáš Horváth, Vladimír Kukoľ a Kamil Zekucia. Teda kvarteto hráčov, ktoré ani nemala dohrať pohárové stretnutie, avšak vďaka benevolentnosti rozhodcu Kamila Horvátha, ktorý tasil červené karty len na jednu stranu, zotrvali na ihrisku až do konca. Ale ako sa hovorí, trafené husi zagágali...

Spúšťačom vybičovanej atmosféry na trávniku bol jednoznačne Erik Streňo, známy svojou búrlivou povahou, ktorého tréneri Popradu poslali do hry hneď po zmene strán. Nevedno s akými pokynmi, keďže po futbalovej stránke na ihrisku neukázal vôbec nič...

Do prestávky sa niesol zápas v pokojnom duchu a padli v ňom všetky tri góly. Veď bodaj by aj nie, keď v druhom dejstve sa viac nehralo ako hralo. Druholigista vyrukoval na favorita s agresívnou hrou na hranici únosnosti, ktorou chcel kompenzovať to, že herne na Michalovce nemal. Takmer pri každej šarvátke, hádke či tvrdom zákroku nechýbal spomínaný Streňo.

Ten mal byť vylúčený už v po štvrťhodine hry svojho pobytu na ihrisku. V 54. minúte si vyšliapol na Diarru, o päť minút neskôr aj na Carrilla, pričom ani po jednom z týchto tvrdých atakov nedostal žltú kartu. Zvlášť ten druhý na Carrilla, ktorého trafil kolíkmi priamo do stehna, mohol byť pokojne „ocenený“ červenou kartou. Vranovský rodák bol však „smiešne“ napomínaný v 62. minúte za pokrik „čo plačete vy plačkoši“ na adresu michalovskej lavičky. A aby sme „nekydali“ len na Streňa, tak v 76. minúte po šliapnutí na nohu Carrilla mal jednoznačne dostať druhú žltú kartu aj Zekucia.

A to, čo predviedli Popradčania po záverečnom hvizde rozhodcu, ktorého oháňali po ihrisku ako zmyslov zbavení, už bol vrchol. Tak ako Streňove vyjadrenie vo videu na popradskej facebookovej stránke. „Nesúhlasím s tým, čo je napísané v zápise. Osobne som si vzal svoje veci a smeroval som do šatne. Nechápem, o akú inzultáciu ide,“ vyjadril sa. V ďalšom priloženom videu (v jeho závere) môžete vidieť, ako si po záverečnom hvizde Streňo s číslom 10 na drese „vzal svoje veci a smeroval do šatne“...

Samozrejme, svoj podiel viny na nervóznom závere duelu nesú aj domáci hráči, ktorí sa nechali Popradčanmi vyprovokovať. Ťažké je však udržať nervy na uzde, keď celý polčas vás súper osočuje a vyvoláva konflikty. Že Michalovčania nie sú žiadni provokatéri a zákerní hráči, potvrdzuje aj fakt, že v tejto sezóne Fortuna ligy ešte nedostali ani jednu červenú kartu a v tabuľke slušnosti fair-play figurujú na druhej priečke.

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu vo štvrtok rozdala tresty pre vylúčených Michalovčanov, aj pre rozvášnených Popradčanov. A výsledok? Horšie obstáli „svätí“ Popradčania, ktorí sa podľa svojich slov ničoho nedopustili...

https://www.youtube.com/watch?v=58t9CcnxgHE

Tresty po pohárovom dueli Michalovce – Poprad:

José Carrillo Mancilla (MFK Zemplín Michalovce, Slovnaft Cup), vylúčený za HNS – udretie súpera nadmernou silou zovretou päsťou do oblasti brucha v prerušenej hre, podľa čl. 49/1b DP. DS – pozastavenie výkonu športu na 3 týždne, podľa čl. 49/2b DP, od 14.3.2019.

Mamadou Tounkara (MFK Zemplín Michalovce, Slovnaft Cup), od 14.3.2019. DS si vykoná v najbližšom stretnutí Slovnaft Cup-u.

Llazaros Rota (MFK Zemplín Michalovce, Slovnaft Cup). Podľa čl. 71/5a DP a na základe Správy delegáta stretnutia, stanoviska KR SFZ a vlastných zistení, za vzájomné napadnutie s hráčom H č. 90, podľa čl. 49/1b DP ukladá DS – pozastavenie výkonu športu na 2 týždne, podľa čl. 49/2b DP, od 14.3.2019.

Lukáš Horváth (FK Poprad, Slovnaft Cup). Berie na vedomie stanovisko menovaného a podľa čl. 71/5a DP, Správy delegáta stretnutia, stanoviska KR SFZ a vlastných zistení, za verbálne napadnutie R a pokus o fyzické napadnutie R po stretnutí, podľa čl. 48/1c a čl. 49/1a DP ukladá DS – pozastavenie výkonu športu na 3 týždne, podľa čl. 48/2b a čl. 49/2a DP, v spojení s čl. 34/6 DP, od 14.3.2019.

Erik Streňo (FK Poprad, Slovnaft Cup). Berie na vedomie stanovisko menovaného a podľa čl. 71/5a DP, Správy delegáta stretnutia, stanoviska KR SFZ a vlastných zistení, za verbálne napadnutie R a pokus o fyzické napadnutie R po stretnutí, podľa čl. 48/1c a čl. 49/1a DP ukladá DS – pozastavenie výkonu športu na 3 týždne, podľa čl. 48/2b a čl. 49/2a DP, v spojení s čl. 34/6 DP, od 14.3.2019.

Vladimír Kukoľ (FK Poprad, Slovnaft Cup). Berie na vedomie stanovisko menovaného a podľa čl. 71/5a DP, Správy delegáta stretnutia, stanoviska KR SFZ a vlastných zistení, za verbálne napadnutie R a pokus o fyzické napadnutie R po stretnutí podľa čl. 48/1c a čl. 49/1a DP ukladá DS – pozastavenie výkonu športu na 3 týždne, podľa čl. 48/2b a čl. 49/2a DP, v spojení s čl. 34/6 DP, od 14.3.2019.

Kamil Zekucia (FK Poprad, Slovnaft Cup). Berie na vedomie stanovisko menovaného a podľa čl. 71/5a DP, Správy delegáta stretnutia, stanoviska KR SFZ a vlastných zistení, za vzájomné napadnutie s hráčom D č. 44, podľa čl. 49/1b DP ukladá DS – pozastavenie výkonu športu na 2 týždne, podľa čl. 49/2b DP, od 14.3.2019.

https://www.facebook.com/fkpoprad.official/videos/399201640655997/?v=399201640655997