Na žilinskej pôde hladká prehra

2019-03-17 09:13:22

Prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce prišli o dlhú ligovú sériu bez prehry. V zápase úvodného kola nadstavbovej časti v skupine o titul neuspeli Zemplínčania na trávniku Žiliny, kde utrpeli hladkú porážku 0:4. V tabuľke si však udržali piatu pozíciu aj naďalej. V súťaži teraz nasleduje reprezentačná prestávka, liga bude pokračovať až počas posledného marcového víkendu.

Žilinčania vstúpili do zápasu veľmi dobre a už v 4. minúte musel po Diazovom centri a hlavičke Balaja zasahovať brankár Kira. O minútu neskôr mal Balaj ďalšiu veľkú šancu, avšak znovu nevyzrel na výborného Kiru. Mužstvo od Laborca prvýkrát pohrozilo v 12. minúte, keď sa k strele odhodlal Danko, ale jeho pokus išiel mimo brány. O dve minúty neskôr sa už domáci tešili z prvého gólu, po Káčerovom rohu sa presadil Králik - 1:0. Žilina bola naďalej veľmi nebezpečná a v 25. minúte mal ďalší gól na kopačke Mihalík, ale po Káčerovej prihrávke tesne minul bránu. V 37. minúte aktívny Káčer nabil Majdanovi, ktorý zakončil vedľa. V posledných sekundách prvého dejstva sa do sľubnej šance dostali aj Michalovčania, Tounkara však z výhodnej pozície vystrelil nedôrazne do Holecových rúk.

Domáci vstúpili dobre aj do druhého dejstva hry, v 48. minúte sa na Kiru rútil osamotený Tomič, ktorému však michalovský gólman príležitosť včasným vybehnutím zmaril. V ďalších minútach mali Zemplínčania loptu viac na svojich kopačkách a snažili sa s výsledkom ešte niečo urobiť. V 56. minúte tesne vedľa strieľal Kountouriotis a o dve minúty na to nemal presnú mušku ani Grič. Následne prišla trojgólová smršť domácich v priebehu necelých desiatich minút. V 65. minúte po Tomičovom centri nedal šancu Kirovi Balaj, o päť minút dotlačil loptu do siete Mihalík a na hrozivých 4:0 upravil z pokutového kopu Káčer, keď krátko predtým fauloval Špiriak vo vlastnej šestnástke Sluku. Záver duelu sa už len dohrával, domáci mali ešte jednu príležitosť, ale v 85. minúte po Slukovom centri hlavičkoval Boženík vedľa.

MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce 4:0 (1:0)

Góly: 14. Králik, 65. F. Balaj, 70. J. Mihalík, 73. Káčer (11 m)

ŽK: 46. F. Balaj - 33. Grič, 60. Beskorovainyi, 72. Špiriak

Rozhodovali: A. Somoláni - Ádám, Roszbeck; 1694 divákov

MŠK: D. Holec - Kaša, Králik, Minárik - Majdan, Káčer, Diaz, Sluka - Tomič (66. Bernát), F. Balaj (75. Boženík), J. Mihalík (76. Škvarka)

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - I. Žofčák, Špiriak, Beskorovainyi, M. Vojtko - Grič - A. Diarra, S. Danko, P. Kolesár (70. M. Trusa), Kountouriotis - Tounkara (55. Sulley)

Hlasy trénerov:

Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny: "Mali sme dobrý vstup do zápasu, dali sme gól a mali sme ďalšie šance. V druhom polčase súper v úvode prevzal iniciatívu, ale prišiel druhý, zlomový gól, zápas sa preklopil na našu stranu a záver sme si už postrážili. Bol to na jar asi náš najlepší výkon. Mali sme veľa šancí, dali sme štyri góly a chlapcom môžem iba pochváliť za prístup a výkon. Ideme ďalej, máme teraz reprezentačnú prestávku, počas ktorej sa nachystáme na ďalšie náročné jarné zápasy."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "V prvom polčase sa hral futbal hore dolu, súper si vypracovali viac čistých šancí, ale aj my sme mali nejaké. Súper šiel zaslúžene do vedenia. Chceli sme prvých pätnásť minút s výsledkom niečo urobiť, mali sme nejaké možnosti a strely, ale prišiel rozhodujúci druhý gól Žiliny a zápas sa zlomil v jej prospech. Domáci si už zápas postrážili. Výsledok je možno krutý, ale súper vyhral zaslúžene. Jediné, čo zápasu chýbalo, bolo o desaťtisíc ľudí viac, pretože to bol otvorený futbal s množstvom šancí a diváci by oba tímy ešte vyburcovali k lepšej hre a výkonom. Gratulujem súperovi k výhre, ešte sa s ním stretneme na jar párkrát a verím, že nejaké body mu zoberieme."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 30. marca o 17.00 hod.: Michalovce - Sereď (2. kolo nadstavby FL)

Streda 3. apríla o 14.30 hod.: Žilina - Michalovce (1. zápas semifinále SC)

Nedeľa 7. apríla o 15.00 hod.: Slovan Bratislava - Michalovce (3. kolo nadstavby FL)

 

Foto: Ján Mintál