Trusa už svoju hlavičku videl v sieti

2019-04-01 08:05:39

Futbalisti Michaloviec opäť ukázali svoju silu v domácom prostredí. Zverenci trénera Antona Šoltisa si na vlastnom trávniku poslednú marcovú sobotu poradili so Sereďou bez vážnejších problémov 2:0 a dosiahli tak okrúhle desiate ligové víťazstvo v tejto sezóne. O svojom triumfe rozhodli už v úvodnom dejstve, počas ktorého zaznamenali oba presné zásahy. Zaujímavé je, že aj v treťom súboji so Sereďou sa strelecky presadil kapitán Igor Žofčák, ktorý sa stáva špecialistom na tohto súpera. Okrem „Žofiho“ sa do gólovej listiny zapísal aj Ukrajinec Juri Zacharkiv, pre ktorého to bola vôbec prvá trefa v drese MFK Zemplín.

Láka ich štvrté miesto

Žlto-modrí sa do súpera pustili s chuťou a v prvom polčase ho jasne prevýšili. Ich vedenie mohlo byť aj výraznejšie, avšak ďalšie sľubné šance už nevyužili. Po zmene strán Sereď ožila a nechýbalo veľa, aby v záverečnej štvrťhodine zápas aj zdramatizovala. Svoje šance však tiež nezužitkovala, a keď už aj skórovala, tak z ofsajdu, ako tomu bolo pri gólovej strele Kristiána Lukáčika. „Diváci mohli vidieť bojovný zápas, v ktorom sme podali tímový výkon. Myslím si, že tri body zaslúžene zostali doma, lebo sme boli lepším mužstvom. A na rozdiel od súpera sme aj svoje šance využili. Zvlášť v prvom polčase sme hrali veľmi dobre, dali sme v ňom oba góly a po prestávke sme to už ukontrolovali,“ zhrnul priebeh duelu michalovský stredopoliar Matej Trusa. Východniari si vďaka výhre nad nováčikom upevnili piatu priečku v tabuľke a zároveň stiahli náskok štvrtého Ružomberka na tri body. „Stále sa chceme pozerať vyššie. Láka nás aj štvrté miesto, strata už nie je veľká a pokúsime sa o neho zabojovať. Máme na to, aby sme sa dostali aj pred Ružomberok.“

Spočiatku bol nervózny

Meno Matej Trusa sa stále iba dostáva do povedomia fanúšikov MFK Zemplín. Tohto len 18-ročného mladíka vytiahli tréneri v zimnej prestávke z prvoligového dorastu a michalovský rodák chytil šancu za pačesy. V sobotu nastúpil na piaty ligový duel, avšak premiérovo v základnej zostave. Na ihrisku pobudol celých 90 minút a výkonom rozhodne nesklamal. „O tom, že budem hrať od začiatku, som sa dozvedel počas predzápasovej prípravy. V úvodných minútach súboja som bol trošku nervózny, ale po pár dotykoch s loptou to zo mňa opadlo a začal som si to užívať. Veľmi sa teším, že mi tréner dal dôveru,“ konštatoval Trusa. Nechýbalo veľa a svoj debut v základe mohol vyšperkovať aj premiérovým gólom vo Fortuna lige. Už v 6. minúte si nabehol na center svojho rovesníka Matúša Vojtka a parádne zahlavičkoval, avšak radosť mu prekazil gólman Pavol Penksa. „Škoda, že to takto dopadlo. Už som svoju hlavičku videl v sieti, ale brankár vytiahol skvelý zákrok. Na prvý gól si teda ešte budem musieť počkať. Snáď sa ho dočkám už čoskoro,“ usmial sa pracovitý mladík.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov