V prvom semifinále cenná remíza

2019-04-02 18:15:09

Výborný výsledok z horúcej žilinskej pôdy si z úvodného semifinálového duelu Slovnaft Cupu vezú michalovskí futbalisti. Na umelej tráve MŠK zaknihovali zverenci kormidelníka Antona Šoltisa remízu 1:1, ktorá im pred odvetným domácim zápasom dáva veľkú šancu na postup do finále. O jediný gól MFK Zemplín sa postaral Jakub Grič.

Zemplínčania vstúpili do stretnutia aktívne a v prvej desaťminútovke mali loptu viac na svojich kopačkách. Okrem veľmi nepresného streleckého pokusu Vojtka v 8. minúte však nič zo svojej aktivity nevyťažili. Postupom času získavali prevahu domáci hráči, ktorí prvýkrát vážnejšie pohrozili v 19. minúte, keď po Majdanovom centri sa na rohu päťky dostal k zakončeniu Boženík, ale Bieszczad výborne zasiahol. Prvú veľkú šancu si o šesť minút neskôr vypracovali aj hostia, po uličke Casada sa dostal pred Volešáka Sulley, avšak domáci gólman jeho strelu nohou vyrazil. V 29. minúte sa odhodlal k strele z 20 metrov Káčer a Bieszczad ju musel vytlačiť na roh. Na opačnej strane to z veľkej diaľky skúšal v 35. minúte Beskorovainyi a o niekoľko desiatok sekúnd aj Danko, obaja však mierili vedľa pravej žrde MŠK. V 38. minúte mali Michalovčania výhodu štandardky z ľavej strany, ktorú Žofčák parádne zahral do šestnástky a z hranice päťky poslal loptu do siete Grič - 0:1. V závere polčasu "šošoni" zatlačili hostí a v 42. minúte boli aj blízko k vyrovnaniu, ale Mihalíkova strela iba opečiatkovala pravú žrď Bieszczadovej svätyne.

Ani v druhom polčase sa obraz hry výraznejšie nezmenil, domáci si však vytvorili väčšiu prevahu a aj viac gólových príležitostí. Hostia číhali na brejky a jeden sa im naskytol v 57. minúte, avšak Kolesár ho zakončil technickou strelou vedľa. V 65. minúte odcentroval Diaz na Kašu, ktorý však zahlavičkoval nad bránu. O tri minúty však už Žilinčania dvíhali ruky hlavu, keď po Tomičovom centri hlavou prekonal Bieszczada Mihalík - 1:1. Tlak domácich pokračoval aj naďalej a v 80. minúte bol blízko druhého žilinského gólu Tomič, ale Bieszczad proti jeho hlavičke výborne zasiahol a vyrazil ju na roh. V 83. minúte sa po dlhom čase v ofenzíve presadili aj Zemplínčania, Danko sa odhodlal k strele spoza šestnástky, no zakončil len veľa ľavej žrde Volešákovej brány. V 88. minúte sa snažil nakloniť misky váh na domácu stranu aj Mihálik, jeho dobrý pokus minul bránu Michaloviec len o centimetre. A keď sa v závere neujala ani hlavička striedajúceho Balaja, zrodila sa pod Dubňom remíza 1:1.

MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (0:1)

Góly: 68. J. Mihalík - 38. Grič

ŽK: 41. Rota, 90. M. Trusa (obaja Michalovce)

Rozhodovali: Smolák - Žákech, Bobko; 1492 divákov

MŠK: Volešák - Kaša, Králik, Minárik (60. Tomič) - Majdan (62. Anang), Káčer, Diaz, Škvarka, Sluka - Boženík (85. F. Balaj), J. Mihalík

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - Rota, Grič, Beskorovainyi, M. Vojtko - Casado - A. Diarra (73. M. Trusa), I. Žofčák, S. Danko, P. Kolesár (90+. Kountouriotis) - Sulley (79. Hovhannisyan)

Hlasy trénerov:

Tibor Goljan, asistent trénera Žiliny: "Výsledok sme si predstavovali iný, nechceli sme inkasovať gól, ale je za nami ešte iba prvý polčas semifinále. Remíza 1:1 nie je zlý výsledok, neprehrali sme. Prvý polčas sme hrali veľmi pomaly, do šírky, málo sme centrovali do súperovej šestnástky, takže sme sa veľmi ani nemohli presadiť. Nezvládli sme štandardku súpera, už predtým unikal Sulley sám, my sme zase nastrelili žrď. V druhom polčase sme zmenili rozostavenie, bolo to lepšie z našej strany, mali sme kvalitnejšie centre a prichádzali aj šance a dokázali sme vyrovnať. Škoda, že sme nestrelili gól na 2:1, ale o dva týždne je odveta. Myslím, že máme kvalitu na to, aby sme v Michalovciach vyhrali a postúpili. Spravíme pre to všetko."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Sme maximálne spokojní. Prišli sme do Žiliny s určitým zámerom, ktorý sa nám podarilo naplniť. Máme v odvete veľkú šancu a určite sa pobijeme o finále. Odvetu môže ovplyvniť aj to, že sa nebude hrať na umelej tráve ako v Žiline, ale na prírodnej."

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 7. apríla o 15.00 hod.: Slovan Bratislava - Michalovce (3. kolo nadstavby FL, Orange Sport)

Sobota 13. apríla o 15.30 hod.: Ružomberok - Michalovce (4. kolo nadstavby FL, RTVS 2)

Streda 17. apríla o 17.00 hod.: Michalovce - Žilina (odveta semifinále SC)

Foto: SITA