Pätičkou priblížil Michalovce k finále

2019-04-04 09:05:10

S nádejným výsledkom z prvého semifinálového stretnutia Slovnaft Cupu sa vrátili zo žilinského trávnika futbalisti Michaloviec. Mužstvo z metropoly Zemplína remizovalo pod Dubňom 1:1 a je veľmi blízko k historickému postupu do finále našej najvyššej pohárovej súťaže. Zverenci trénera Antona Šoltisa mali duel výborne rozohraný, keď sa v závere prvého polčasu ujali vedenia zásluhou Jakuba Griča, avšak po zmene strán zariadil pred domácich remízu reprezentant Jaroslav Mihalík. Východniari však predzápasový cieľ splnili, na horúcej pôde „šošonov“ neprehrali a navyše strelili aj dôležitý gól, ktorý v pohárovej matematike môže znamenať veľa.

Takticky zahrali veľmi dobre

Zemplínčanom vyšla jedna štandardná situácia, keď z ľavej strany poslal z trestného kopu výbornú loptu do žilinskej šestnástky kapitán Igor Žofčák a sviatočný strelec Grič ju z hranice päťky upratal presne k pravej žrdi. „Gól som dal pätičkou,“ odpovedal nám autor michalovského zásahu na otázku, ktorou časťou tela skóroval, keďže ani z viacerých uhlov nebolo úplne jasné, akým spôsobom z obratu poslal loptu za Volešákov chrbát. Hráči od Laborca sa poučili zo štvorgólovej prehry v Žiline spred troch týždňov a v stredu si už na domácich dali oveľa väčší pozor. „Po taktickej stránke sme zahrali veľmi dobre. Našim cieľom bolo hrať zo zabezpečenej obrany na protiútoky, čo sa nám aj darilo. Dostali sme sa do viacerých dobrých brejkov, z ktorých sme si vypracovali šance aj na druhý gól. Škoda, že sme nezvýšili na 2:0, ale myslím si, že aj s nerozhodným výsledkom môžeme byť spokojní,“ uviedol Grič.

Ustáli záverečný tlak

Predovšetkým v prvej 45-minútovke sa Michalovčania prezentovali výborným výkonom, za ktorý aj boli odmenení vedúcim zásahom. Po prestávke si už Žilinčania vypracovali väčšiu prevahu aj gólových príležitostí. Vyrovnali a na konci neboli ďaleko ani od toho, aby skórovali aj druhýkrát. „V závere sme už toho mali dosť, aj keď ja som sa cítil dobre. V strede ihriska sme už tak nedostupovali hráčov ako predtým, domáci to posúvali na krídla, odkiaľ lietalo množstvo centrov. Fyzické sily nám už ubúdali, ale som rád, že sme to zvládli a neinkasovali druhý gól,“ pokračoval 22-ročný defenzívny stredopoliar, ktorý však v Žiline musel opäť zaskakovať na stopérskom poste. Pred odvetou na Zemplíne, ktorá je na programe v stredu 17. apríla, je všetko otvorené a šancu na postup do prvomájového finále v Nitre cítia obe mužstvá. „Máme to dobre rozohrané. Rozhodne sa u nás doma, kde verím, že nás príde povzbudiť aj dosť fanúšikov. Od finále nie sme ďaleko, určite chceme postúpiť. Dúfam, že odvetu zvládneme a budeme sa po nej radovať my.“

Zdroj: denník Korzár

Foto: TASR