Lídrovi sme na jeho pôde dlho odolávali

2019-04-07 18:19:56

Futbalisti Michaloviec neuspeli v súboji 3. kola prvoligovej nadstavbovej časti o titul na novučičkom Tehelnom poli v Bratislave proti bratislavskému Slovanu, ktorému podľahli 1:4. S lídrom však odohrali vcelku vyrovnanú partiu, ešte desať minút pred koncom prehrávali iba o gól. V tabuľke "hornej" šestky sú Zemplínčania naďalej na piatom mieste.

Vyše osemtisíc divákov videlo výborný futbal, o čo sa postarali oba tímy, ktoré hrali ofenzívne. Navrch mali podľa očakávania domáci, ale na ihrisku nebolo badať až taký kvalitatívny rozdiel, ako napovedá pohľad do tabuľky. Michalovce pohrozili už v 2. minúte, po Vojtkovom centri zblokovala domáca obrana zakončenie Tounkaru. Na opačnej strane strieľal vedľa brány Čavrič. V 8. minúte však už Slovanu vyšla ofenzívna akcia, na konci ktorej bol Moha a bolo 1:0. Hostia mohli vyrovnať o deväť minút neskôr, Tounkara priťukol loptu Rotovi, ale ten z výhodnej pozície vysoko prestrelil. V 21. minúte pohrozil aj Casado, z uhla však nenamieril presne. Potom si Kira poradil s nepríjemnými pokusmi Mohu a Šporara a v 41. minúte aj so strelou Holmana. V samom závere polčasu ešte zakončil nepresne z dobrej pozície Kolesár.

Hneď po nástupe z kabín neuspel v šanci Moha, a tak prišiel trest v podobe vyrovnania. Nový muž na ihrisku Sulley v 51. minúte z vnútra šestnástky trafil presne k žrdi a začínalo sa odznova - 1:1. Nerozhodný stav však trval iba tri minúty, Holman sa dostal k odrazenej lopte a peknou strelou prekonal Kiru - 2:1. Po hodine hry si michalovský gólman poradil aj s priamym kopom Medveděva. Zemplínčania stále nepríjemne hrýzli a v 69. minúte musel s námahou vytesniť štipľavú Casadovu strelu Greif na rohový kop. Až v 80. minúte domáci definitívne zlomili odpor húževnatého súpera tretím gólom, o ktorý sa tečovanou strelou k vzdialenejšej žrdi postaral Čavrič - 3:1. Z domácej strany to nebolo všetko, v 83. minúte predviedli belasí rýchlu kombinačnú akciu a Čavričovu prihrávku zužitkoval na strelenie štvrtého gólu Ljubičič, ktorý zblízka poslal loptu do odkrytej brány Michaloviec - 4:1.

ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 4:1 (1:0)

Góly: 8. Moha, 54. Holman, 80. Čavrič, 83. Ljubičič - 51. Sulley

ŽK: 25. Beskorovainyi, 57. M. Trusa (obaja Michalovce)

Rozhodovali: Ochotnický - E. Weiss, Tomčík; 8350 divákov

ŠK SLOVAN: D. Greif - Medveděv, Bajrič, Bozhikov, Sukhotskyy - Ljubičič, De Kamps (86. D. Strelec) - Čavrič (84. Rabiu), Holman (70. Dražič), Moha - Šporar

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Grič, Carrillo, Beskorovainyi - Casado - Rota, I. Žofčák (70. Špiriak), P. Kolesár, M. Trusa (66. Kountouriotis), M. Vojtko - Tounkara (46. Sulley)

Hlasy trénerov:

Martin Ševela, tréner Slovana: "Zo strany súpera to bol veľmi korektný zápas, nie je náhoda, že Michalovce hrajú v hornej šestke. Sú na tom kombinačne veľmi dobre. Snažili sme sa oprieť do úvodu zápasu, keď sa nám podarilo streliť gól, čo bolo výborné. V druhej časti úvodného dejstva mal aj súper náznaky, ktoré nezakončil a nepotrestal nás. V druhom polčase sme chceli zvýšiť náskok, mali sme aj šancu, následne súper vyrovnal na 1:1. Potrebovali sme to oživiť striedaniami, som rád, že sme potom boli efektívni. Otváral sa priestor pre našich krídelníkov, ktorí boli dostatočne tímoví. Strelili sme štyri góly, dosiahli sme ďalšie víťazstvo, tešíme sa z neho a ideme postupnými krokmi za naším cieľom."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Myslím si, že to bolo kvalitné stretnutie z oboch strán. Samozrejme, Slovan má vysokú kvalitu, ale aj z našej strany bol prvý polčas veľmi kvalitný. Škoda finálnej fázy, kde sme mohli nájsť lepšie riešenia a aspoň ísť do zakončenia. Do stavu 2:1 to bolo otvorené, za stavu 3:1 sa to uzavrelo, odchádzali nám už aj sily, čo bolo spôsobené pohárovým zápasom. Gratulujem súperovi k víťazstvu."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 13. apríla o 15.30 hod.: Ružomberok - Michalovce (4. kolo nadstavby FL)

Streda 17. apríla o 17.00 hod.: Michalovce - Žilina (odveta semifinále SC)

Sobota 20. apríla o 17.00 hod.: Michalovce - Dunajská Streda (5. kolo nadstavby FL)

 

Foto: Róbert Andrejov