V Ružomberku najtesnejšia prehra

2019-04-13 16:29:00

Michalovskí futbalisti zaknihovali druhú prehru v rade, keď v stretnutí 4. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul neuspeli na trávniku Ružomberku, ktorému podľahli najtesnejším rozdielom 0:1. O výsledku rozhodol štvrťhodinu pred koncom útočník MFK Štefan Gerec.

Na Liptove urobil tréner Michaloviec Anton Šoltis niekoľko zmien v základnej zostave, keď na pohárový duel so Žilinou šetril Rotu, Vojtka, Danka či Sulleyho. Na zápas necestoval ani kapitán Žofčák. Napriek tomu žlto-modrí v prvom polčase predviedli veľmi dobrý výkon a boli futbalovejší ako domáci. Už v 3. minúte po priťuknutí Zakharkiva zahodil tutovku P. Kolesár, ktorý z 9 metrov netrafil bránu. Na druhej strane mieril z 30 metrov nepresne aj Exmichalovčan Qose a v 14. minúte po jeho prihrávke podobne pochodil aj Kmeť. V ďalších minútach sa hostia dostali do dvoch sľubných ofenzívnych akcií, ktoré však Zakharkiv a ani Tounkara do gólu nepretavili. V 33. minúte vystrelil z obrovskej diaľky Mustedanagič a jeho pokus skončil na brvne Kirovej brány. O štyri minúty sa zoči-voči Čtvrtečka dostal Casado, avšak český gólman vytiahol skvelý zákrok. Následne Casado po vtipnej prihrávke poslal do šance Tounkaru a ten z voleja netrafil bránu.

V druhom polčase už aktivita Zemplínčanov opadla a s pribúdajúcimi minútami získavali prevahu domáci hráči. Hneď v 47. minúte sa do obrovskej šance dostal Takáč, ktorý vystrelil z vnútra šestnástky, ale Kira predviedol parádny reflex. Potom sa viac ako dvadsať minút hra odvíjala medzi šestnástkami, divákov "prebudil" až v 74. minúte Gal Andrezly, ktorý napriahol tesne spoza pokutového územia a znovu sa vo výbornom svetle prezentoval Kira. O dve minúty na to však už lovil loptu zo siete: Po rýchlej akcii stredom ihriska striedajúci Kostadinov prihral Gerecovi a ten aj so šťastím dostal loptu do siete - 1:0. V záverečnej desaťminútovke po inkasovanom góle síce "šoltisovci" zvýšili ofenzívne úsilie a snažili sa aspoň vyrovnať, ale Ružomberčania ich do vážnejšej príležitosti nepustili. Brankára Čtvrtečku ohrozil iba striedajúci Turík v 88. minúte, avšak s jeho nie príliš razantnou strelou spoza šestnástky si hravo poradil.

MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)

Gól: 76. Gerec

ŽK: 78. S. Danko, 90+. Carrillo (obaja Michalovce)

Rozhodovali: Pavlík - Žákech, Čajka; 863 divákov

MFK: Čtvrtečka - Čurma, J. Maslo, D. Kružliak, Jonec - Qose, D. Takáč - M. Kmeť (61. Kostadinov), Mustedanagič (90+. R. Kružliak), Gal Andrezly - Gerec (80. Jedinák)

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - M. Kolesár, Carrillo, Grič - Casado - Špiriak, P. Kolesár (58. S. Danko), Kountouriotis (75. Turík), D. Petro - Tounkara, Zakharkiv (67. Sulley)

Hlasy trénerov:

David Holoubek, tréner Ružomberka: "V prvej polovici bol súper lepší, mal viac gólových príležitostí. Musím povedať, že Michalovce sa mi celkove páčia. Je to dobrý a zaujímavý tím. Som veľmi rád, že sme stretnutie zvládli výsledkovo. Získali sme tri body, no bol to veľmi ťažký zápas. K našej hre mám však dosť výhrad. Dokážeme hrať lepšie, no veľa nám ani súper nedovolil. Teší ma, že sme stretnutie zase zvládli s nulou, že Gerec dal druhý trojbodový gól."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Prvý polčas z našej strany mal vyššie parametre, boli tam tiež nejaké možnosti. Keby sme ich dotiahli do gólu, možno by zápas vyzeral ináč. V druhom polčase mi chýbalo viac pohybu zo strany útočníkov, nepodržali sme už loptu, prehrali sme zopár súbojov, nezvládli sme momenty vzadu. Súper po našej chybe išiel do protiútoku i do vedenia. V závere sme chceli niečo s výsledkom urobiť, ale bolo to živelné a Ružomberok si už vedenie postrážil."

Najbližší program MFK Zemplín:

Streda 17. apríla o 17.00 hod.: Michalovce - Žilina (odveta semifinále SC)

Sobota 20. apríla o 17.00 hod.: Michalovce - Dunajská Streda (5. kolo nadstavby FL)

Sobota 27. apríla o 17.00 hod.: Michalovce - Žilina (6. kolo nadstavby FL)

 

Foto: Rudolf Maškurica