Futbal - krutý a nádherný zároveň

2019-04-20 08:13:10

Slzy sklamania zaliali tváre našich futbalistov po poslednom hvizde rozhodcu Smoláka v odvete semifinále Slovenského pohára so Žilinou. Všetci sme tajne verili a dúfali, že sen sa stane skutočnosťou a futbalisti Zemplína porazia 7-násobného majstra Slovenska vo futbale a postúpia do finále.

Nestalo sa, v ten deň sme proste nemali ten povestný kúsok šťastia.  Naši neboli doma horší, práve naopak, hrali vyrovnanú partiu s tretím tímom tabuľky Fortuna ligy pred peknou diváckou kulisou.  Rozhodla efektivita v koncovke, kým naši v prvom polčase nevyužili tri čisté gólové šance, tak súper po prestávke dvakrát udrel.

Futbal prináša emócie, niekedy sú to slzy šťastia inokedy slzy sklamania. Futbal dokáže byť krutý a nádherný zároveň. Ak stojíte na tej správnej strane, tak vám víťazstvo prinesie eufóriu a pocity šťastia na dlhé hodiny. Ale prehra zamrzí a zabolí. Nielen fanúšikov, ale hlavne futbalistov. Všetci muži snívajú futbalové sny, niektorí na konzolách s gamepadmi v rukách, iní reálne s kopačkami na nohách a na prvoligových trávnikoch.

Verte, že všetci futbalisti, ktorí v ten deň nastúpili za Zemplín na ihrisko chceli nie postúpiť, ale vyhrať. Chceli dokázať, že sú právom v prvej šestke a že sú lepší ako futbalisti Žiliny.  Nevyšlo to. Nevadí. Cez hnev, smútok a obviňovanie sa dostaví prijatie. Toto nebola len taká obyčajná prehra. Toto bola lekcia, ktorá našich futbalistov zocelí a urobí silnejšími. Sú pred nimi nové výzvy a ďalší súperi, ktorých treba poraziť a dokázať, že táto jedna prehra nič neznamená na dlhej ceste za futbalovými víťazstvami a pohármi. Najdôležitejší je stále ten najbližší zápas, ktorý treba vyhrať.  

Tréner Anton Šoltis spolu s asistentom Majorošom sú skvelí tréneri a s mužstvom, ktoré sa im každý pol rok mení pod rukami dokážu doslova zázraky.  Účasť v prvej šestke a semifinále v Slovenskom pohári v tejto sezóne je toho dôkazom.  O týchto umiestneniach sa nám po deviatom kole Fortuna ligy ani nesnívalo.

Atmosféra v kabíne je skvelá. Kapitán Igor Žofčák je prirodzenou autoritou a lídrom tímu. Jeho súťaživosť a prístup na tréningu pri každej možnej príležitosti motivuje ostatných spoluhráčov sa zlepšovať. Igor oslávil pred pár dňami svoje 36.narodeniny a aj napriek svojmu veku je v každom jednom zápase, v ktorom nastúpi za Zemplín na ihrisku z nášho mužstva najlepší. Igorove skúsenosti a vodcovstvo sú pre Zemplín momentálne nenahraditeľné.

Od nás fanúšikov sa očakáva, že si približne 16 večerov v roku vyhradíme na návštevu útulného štadiónu Zemplína a vytvoríme atmosféru, o ktorej snívame keď pozeráme v televízii premierleague alebo La ligu.  Už dnes máme príležitosť, keď Zemplín prívíta opäť doma tentokrát vo Fortuna lige  futbalistov Dunajskej Stredy. Vidíme sa na Zemplíne!

Fanúšik Zemplína.