V nominácii SR 21 trio Michalovčanov

2019-05-29 10:36:07

V nominácii trénera slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Adriána Guľu na prípravné zápasy proti rovesníkom z Arménska (6. júna v Žiari nad Hronom) a Česka (9. 6. v Zell am See/Rakúsko) figuruje 24 hráčov. Dva júnové duely sú pre "sokolíkov" posledná skúška pred štartom kvalifikácie o postup na ME 2021 hráčov tejto vekovej kategórie v Maďarsku Slovinsku, ktorú odštartujú začiatkom septembra súbojom s Azerbajdžanom.

Guľa na blížiace sa duely s Arménmi a Čechmi povolal aj troch hráčov michalovského MFK Zemplín, a to obrancov Denisa Petra a Matúša Vojtka a stredopoliara Petra Kolesára. Okrem nich je v nominácii aj ďalší bývalí hráči žlto-modrých, konkrétne Dominik Špiriak a Martin Bednár.

Nominácia:

Brankári: Martin Vantruba (FK Železiarne Podbrezová), Frederik Valach (FC Petržalka), Samuel Petráš (MŠK Žilina)
Obrancovia: Dominik Špiriak (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Kristián Vallo (MŠK Žilina), Martin Šulek (AS Trenčín), DENIS PETRO (MFK Zemplín Michalovce), Matej Oravec (FK Železiarne Podbrezová), Martin Bednár (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Branislav Sluka (MŠK Žilina), MATÚŠ VOJTKO (MFK Zemplín Michalovce)
Stredopoliari: Peter Pokorný (FC Liefering/Rak.), Martin Gamboš (MŠK Žilina), Jozef Špyrka (FK Železiarne Podbrezová), Christián Herc (FC DAC 1904 Dunajská Streda), PETER KOLESÁR (MFK Zemplín Michalovce), Milan Kvocera (AS Trenčín), Martin Adamec (Jagiellonia Bialystok/Poľ.), Marián Chobot (FC Nitra), Denis Baumgartner (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Jakub Švec (FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble)
Útočníci: Marek Fábry (FC Nitra), Ľubomír Tupta (Hellas Verona/Tal.), Dávid Strelec (ŠK Slovan Bratislava)

Foto: Róbert Andrejov