Tím U9 v Košiciach dvakrát víťazne

2019-06-11 08:39:01

V nedeľu 9. júna sa jedno z družstiev prípraviek MFK Zemplín Michalovce, konkrétne kategória U9, predstavila na turnaji Košice Cup 2019, ktorý sa uskutočnil v metropole východu. Okrem Zemplínčanov a domáceho FC sa ho zúčastnili aj Prešovčania a Bardejovčania. Žlto-modrí odohrali spolu tri zápasy s bilanciou dve víťazstvá a jedna prehra, čo im vynieslo konečnú striebornú pozíciu.

Výsledky MFK Zemplín:

MI - FC Košice 3:19, MI - Bardejov 14:12, MI - Prešov 8:5

Súpiska MFK Zemplín:

Alex Maľuk, Oliver Osipčak - Šimon Dudáš (5 gólov), Štefan Tkáč (6), Gregor Mitro (1), Matúš Mašleník, Adam Luco (1), Marek Babin (5), Adam Gajdoš, Stanislav Gaľa (2), Jakub Hajduk (2), Tomáš Mezeš (3). Tréner Tomáš Koc, asistent Martin Blahuta

Hodnotenie trénera Tomáša Koca:

Vo veľkej horúčave odohrali chalani tri zápasy, postupne proti Košiciam, Bardejovu a Prešovu. Tento turnaj nám dal priestor zobrať aj tých chlapcov, ktorí často na ligové vonkajšie zápasy nechodia. Mali možnosť sa ukázať a musím povedať, že nesklamali. Obehali sa, snažili a jeden druhému pomáhali. Výsledkom bolo pekné druhé miesto, navyše Marek Babin bol vyhlásený za najlepšieho hráča turnaja. Túto previerku sme brali ako prípravu na domáci turnaj, ktorý sa bude konať 22. a 23. júna. S trénerským kolegom Martinom Blahutom sme sa zhodli, že to splnilo účel, takže turnaj hodnotím pozitívne.