Skončil v Poľsku, pripojí sa k Zemplínu

2019-06-22 17:35:42

Slovenský futbalový brankár Marián Kelemen definitívne opúšťa poľský klub Jagiellonia Bialystok. Obe strany sa rozhodli nepredĺžiť kontrakt platný do 30. júna 2019. Skúsený 39-ročný gólman strávil v Bialystoku ostatné tri sezóny. Dohromady odchytal za „Jagu” 98 súťažných stretnutí, v nich si 31-krát udržal čisté konto. V drese tohto mužstva sa dvakrát stal poľským vicemajstrom, predstavil sa vo finále tamojšej pohárovej súťaže a zachytal si aj v Európskej lige. Zatiaľ nevie, či ešte bude niekde profesionálne hrávať alebo bola Jagiellonia jeho posledný klub v hráčskej kariére.

„Uvidíme, čo bude ďalej, pripravený som na čokoľvek. Nateraz sa vraciam do rodných Michaloviec, kde budem trénovať s prvoligovým Zemplínom. Nechcem urobiť unáhlené rozhodnutie,” uviedol Kelemen prostredníctvom oficiálnej stránky Jagiellonie.

V ostatných dňoch sa v poľských médiách objavila správa, že Kelemenovi ponúkol kontrakt klub z tamojšej druhej najvyššej súťaže Podbeskidzie Bielsko-Biala. Na túto tému sa nevyjadril, ale naznačil, že možno ešte potiahne minimálne jednu sezónu.

„Keď má prísť čas urobiť konečné rozhodnutie, človek vtedy trochu viac premýšľa. Hlavne kvôli sebe a rodine, ktorá má dlhé roky podporovala a cestovala so mnou po svete. Možno je čas konečne usadiť sa doma a možno sa ešte spoločne niekam vyberieme. V tejto chvíli je možné všetko,” dodal.

V prípade, že by sa nakoniec rozhodol „zavesiť rukavice na klinec”, naďalej by sa chcel pohybovať okolo futbalu. „Počas tých rokov som dobre spoznal a pochopil tento šport. Hrával som ho odmalička a mal som možnosť zistiť, ako fungujú futbalové kluby. Stretol som mnoho ľudí a dodnes mám veľa kontaktov. Môžem povedať, že futbal ma všetkému naučil a chcel by som pri ňom zostať,” zakončil Kelemen, ktorý v minulosti legionárčil aj v Turecku, Lotyšsku, Španielsku, Grécku a Česku.

Zdroj: SITA

Foto: Róbert Andrejov