Tréneri zatiaľ rátajú iba odchody

2019-07-16 09:38:14

Tri remízy a dve prehry. To je bilancia michalovských futbalistov v prípravných zápasoch pred novou, už piatou sezónou v najvyššej súťaži, ktorú odštartujú túto sobotu domácim stretnutím so Žilinou. Mužstvo od Laborca v generálke s Nowym Saczom ratovalo remízu v záverečnej fáze zápasu, kedy vďaka presným zásahom Christosa Kountouriotisa a Stanislava Danka zrovnali stav z 0:2 na 2:2. Súboj s účastníkom druhej najvyššej poľskej súťaže naplno odkryl rezervy Zemplínčanov, ktorí „horeli“ hlavne v defenzíve, keď takmer každý pobyt Sandecje v ich šestnástke „smrdel“ gólom.

Zlepšenie až po prestávke

Michalovských trénerov mohol tešiť aspoň fakt, že ich zverenci sa ani za nepriaznivého stavu nevzdávali a išli za vyrovnaním. „Súper bol dobre organizovaný v defenzíve a my sme sa v prvom polčase nevedeli presadiť. Volili sme veľmi zlé a komplikované riešenia, chlapci vo finálnej fáze nezobrali na seba viac zodpovednosti. Na týchto atribútoch musíme popracovať. Po prestávke to už bolo lepšie, hrali sme kolmo a priamočiaro dopredu a tlačili sme sa do zakončenia,“ vyjadril sa Anton Šoltis. Poľský súper hrozil predovšetkým z rýchlych protiútokov, z ktorých aj gólovo udrel. „Musíme si dať pozor na naše straty lôpt, to sme vôbec nezvládli. Hostí sme púšťali do brejkov, ktoré sme nedokázali prerušiť. Do našej šestnástky sa dostali asi osemkrát a z toho mohli dať šesť gólov. To by sa nám mohlo proti Žiline vypomstiť,“ pokračoval lodivod MFK Zemplín.

Sedem odchodov, nula príchodov

Žlto-modrí už odratávajú posledné dni do úvodného súťažného duelu, aj tréningový mikrocyklus už v tomto týždni majú nastavený tak, ako počas ligy. „Všetko ladíme na súboj so Žilinčanmi. Budeme sa snažiť pripraviť tak, aby sme ju zdolali. Hráme doma, a to nám velí pobiť sa o tri body. Vieme, čo nás čaká, so šošonmi sme hrali v jarnej časti až štyrikrát. Verím, že niečo na nich vymyslíme a budeme úspešní.“V michalovskej zostave sa v generálke objavil aj Dominik Špiriak, ktorý sa po skončení hosťovania mal vrátiť do Dunajskej Stredy, ale je možné, že na Zemplíne zotrvá aj naďalej. „Zápas pre problémy s okom nedohral Diarra, ale už je v poriadku a trénuje naplno. Predčasne musel ísť dole aj Carrillo, ale jeho zranenie nie je vážne,“ uviedol Šoltis. Počas letnej prestávky nepribudol do kádra ani jeden nový hráč. Tréneri rátajú iba odchody, ktorých je zatiaľ sedem. Nerysuje sa žiadna posila? „Áno, ale všetko je zatiaľ v štádiu riešenia. Máme niečo vyhliadnuté, ale či sa nám to podarí zrealizovať, teraz neviem povedať. Budeme čakať až do konca prestupového termínu. Potrebujeme útočníka aj stopéra, ale momentálne si musíme vystačiť s tým, čo máme.“

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov