S akým kádrom vstúpime do novej sezóny?

2019-07-19 13:21:32

Aj počas práve končiacej ligovej prestávky sa v kádri michalovského MFK Zemplín udialo viacero zmien. A to predovšetkým smerom von z mužstva, pretože z jarného tímu už v žlto-modrom drese nebude pokračovať osmička hráčov. Toto číslo sa ešte môže navýšiť, keďže o niektorých hráčov je záujem a nie je vylúčený ich odchod do iného klubu. Pred prvým majstrovským zápasom so Žilinou má MFK Zemplín na súpiske 20 hráčov.

Oproti jari sa do tímu vrátili po pôsobení na farme v Trebišove Roman Begala a Dávid Špak. Zo Slavoja prišiel späť aj Peter Vojtovič, ale následne bol poslaný na ročné hosťovanie do Humenného, kam zamieril aj mladý Martin Sidor, ktorý z vekových dôvodov skončil v doraste.

Na súpiske zatiaľ nie sú hráči, ktorých ešte zotrvanie pri Laborci nie je spečatené. Ide o Brazílčana Gabriela Bezerru, mladého odchovanca košickej Lokomotívy Filipa Korčeka, ktorý naposledy hrával za juniorku Dukly Praha, a Rolanda Černáka. O posledne menovaného majú tréneri veľký záujem, trebišovský rodák mal posilniť Michalovce už v jari, ale tesne pred jej štartom si zranil koleno a musel dlho pauzovať.

Aktuálna súpiska MFK Zemplín:

Hráčsky tím:
Brankári:
Matúš Kira, Tomáš Dráb, Rostyslav Dehtiar (Ukrajina)
Obrancovia: Matúš Vojtko, Dávid Špak, José Carrillo Mancilla (Španielsko), Llazaros Rota (Albánsko), Denis Petro, Martin Kolesár
Stredopoliari: Jakub Grič, Peter Kolesár, Til Mavretič (Slovinsko), Roman Begala, Igor Žofčák, Hovhannes Harutyunyan (Arménsko), Stanislav Danko, Jozef-Šimon Turík, Christos Kountouriotis (Grécko)
Útočníci: Matej Trusa, Cheick Alan Diarra (Francúzsko)

Realizačný tím:
Anton Šoltis (hlavný tréner), Jozef Majoroš (asistent trénera), Marek Rodák (tréner brankárov), Peter Ščobik (vedúci mužstva), Matej Čech, Martin Babjak (maséri), Jozef Petrík, Ján Paľovčík (lekári)

Prišli: Dávid Špak, Roman Begala (obaja Trebišov, návrat z hosť.)
Odišli: Danylo Beskorovainyi, Dominik Špiriak (obaja Dunajská Streda, ukonč. hosť.), José David Casado Garcia (Peňa Deportiva), Sadam Sulley (Legia Varšava, ukonč. hosť.), Mamadou Tounkara (Lazio Rím, ukonč. hosť.), Martin Regáli (Ružomberok), Yuri Zakharkiv, Gerard Dariusz Bieszczad (hľadajú si angažmán)

Foto: Róbert Andrejov