Úvodný zápas sezóny nám nevyšiel

2019-07-20 20:43:08

Futbalisti michalovského MFK Zemplín vstúpili do svojej piatej sezóny v najvyššej súťaži domácou prehrou 0:3 so Žilinou. Hostia o svojom víťazstve rozhodli už v úvodnom dejstve hry, v ktorom strelili všetky tri góly.

Prvá šanca zápasu patrila Michalovčanom, ktorých v 3. minúte mohol poslať do vedenia Danko, ale z dobrej pozície vystrelil ľavačkou len do stredu brány, kde bol pripravený Holec. A tak udrelo na opačnej strane, po Vallovej prihrávke upratal loptu do siete na zadnej žrdi nabiehajúci Demiri - 0:1. Prišla 20. minúta, Žilinčania sa druhýkrát dostali do domácej šestnástky a pridali druhý gól, ktorý strelil Bernát po Jánošíkovom centri - 0:2. Žlto-modrí mohli znížiť zásluhou Carrilla, ale jeho hlavička po centri Vojtka išla nad bránu. V poslednej minúte prvého dejstva zahrávali hostia štandardku takmer od rohovej zastávky, domáci loptu neodkopli do bezpečia a Králik zblízka do tretice prekonal Kiru - 0:3.

V druhom polčase tréner Šoltis preskupil rady a už v 49. minúte sa dostal k strele Trusa, no zakončil vysoko nad. O dve minúty neskôr mal obrovskú šancu Danko, ale jeho bombu vytlačil Holec na brvno. Zemplínčania zatlačili šošonov do hlbokej defenzívy a krátko po hodine hry si vypracovali ďalšiu gólovú príležitosť, keď Žofčák prihral Trusovi a ten zblízka poslal loptu vedľa brány. V 67. minúte vystrelil z uhla Diarra do pripraveného Holeca, o dve minúty potom žilinský gólman zmaril šancu Trusu. Dvadsať minút pred koncom sa po rohu odrazila lopta ku Gričovi, avšak ten ju nedokázal z výbornej pozície dostať do brány. V závere sa už domáci napriek prevahe do vyloženej šance nedostali, a tak si Žilinčania udržali trojgólové vedenie.

MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 0:3 (0:3)

Góly: 4. Demiri, 20. Bernát, 45. Králik

ŽK: 26. Turík, 26. M. Kolesár - 22. Vallo, 26. Boženík, 52. Sluka

Rozhodovali: Ochotnický - Roszbeck, Vitko; 1523 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - M. Kolesár (46. Kountouriotis), Grič, Carrillo, M. Vojtko - Turík - A. Diarra, I. Žofčák (81. D. Petro), S. Danko, P. Kolesár (78. Mavretič) - M. Trusa

MŠK: D. Holec - Vallo, Kaša, Králik, Sluka - Káčer, Fazlagič, Bernát (64. D. Ďuriš) - L. Jánošík (69. Minárik), Boženík (81. F. Balaj), Demiri

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Do zápasu sme vstúpili aktívne, mali sme sľubnú šancu, ale súper nás potrestal z efektivity. Polčasový rozdiel troch gólov bol pre nás krutý, ale futbal sa hrá na góly. Keby sme skórovali na 1:3, možno by sme sa vrátili do zápasu. Súper si náskok ustrážil. Mňa teší, že sme sa dostali do šancí, musíme však zlepšiť efektivitu. Máme svoje problémy a verím, že sa postupne začnú riešiť."

Jaroslav Kentoš, tréner MŠK Žilina: "Sme veľmi radi za víťazný vstup do sezóny. V zápase sme mali pasáže, keď sme boli silní na lopte aj nebezpeční v ofenzíve. Chlapcov musím pochváliť aj za prácu bez lopty. Ukázali dobrú mentalitu, ale máme priestor na zlepšovanie. Sme radi za víťazstvo, máme na čo nadviazať a verím tomu, že sa budeme zlepšovať."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 27. júla o 20.00 hod.: Slovan Bratislava - Michalovce (2. kolo, Orange Sport)

Sobota 3. augusta o 19.00 hod.: Zlaté Moravce-Vráble - Michalovce (3. kolo)

Sobota 10. augusta o 19.00 hod.: Michalovce - Senica (4. kolo)

Foto: Róbert Andrejov