Trusa dohral so štyrmi stehmi na hlave

2019-07-22 09:30:26

Premiéru ako zo zlého sna majú za sebou michalovskí futbalisti. V otváracom stretnutí nového ročníka Fortuna ligy utŕžili krutú porážku rozdielom triedy, keď Žilinčanom na svojom trávniku podľahli 0:3, pričom všetky góly inkasovali už do prestávky. Zopakoval sa tak vlaňajšok, keď sa Zemplínčania z Dunajskej Stredy vrátili s hladkou trojgólovou prehrou 1:4. Na Žitnom ostrove takisto odchádzali do kabín s hrozivým mankom troch gólov...

Taký polčas sa už nemôže zopakovať

Žlto-modrí zostali aj v súťaži verní tradícii z prípravy, keď v štyroch z piatich zápasov dostali prvý gól už v úvodnej desaťminútovke. Proti „šošonom" lovili loptu zo siete už v 4. minúte. „Sám neviem, čím to je, že takmer vždy inkasujeme rýchly gól a musíme doháňať manko. Najskôr to bude slabšou koncentráciou. Na to si musíme dávať pozor, lebo takto nám body budú utekať pomedzi prsty," povedal po súboji michalovský Matej Trusa. Žilinčania uštedrili „šoltisovcom" poriadnu lekciu z efektivity. Keď druhýkrát zavítali do domácej šestnástky, dali druhý gól a v posledných sekundách polčasu využili tretiu šancu na zásah číslo tri. „Ťažko sa hrá proti súperovi, ktorý je silný na lopte, keď po dvadsiatich minútach prehrávate 0:2. Keď sme dostali aj tretí gól, bolo po našich bodových nádejach. Taký polčas sa už nemôže zopakovať," uviedol Trusa.

Dobre sa mu hrá aj v útoku

Mnohé tímy by sa za takého stavu položili, ale Michalovčania po zmene strán zatlačili Žilinu a v niektorých momentoch to bola doslova hra mačky s myšou. Avšak domáci recept na kompaktnú defenzívu hostí nenašli. „Nehodlali sme sa odovzdať a chceli sme s výsledkom ešte niečo urobiť. Túžili sme rýchlo vsietiť kontaktný gól, ktorý by nás nakopol, čo sa nám však nepodarilo. Aj ja sám som sa dostal do viacerých sľubných šancí, keby som ich premenil, vyvíjalo by sa to ináč," sklamane hovoril len 18-ročný mladík, ktorý je síce rodeným stredopoliarom, ale pri absencii „hroťákov" ho tréneri stavajú do útoku. „Hrá sa mi tam celkom dobre. Som najbližšie k bráne, odkiaľ mám väčšiu šancu dať gól. Kde ma tréneri dajú, tam odovzdám maximum." Michalovský rodák nastúpil v lige iba tretíkrát od úvodného hvizdu a na ihrisku pobudol až do toho záverečného. Neabsolvoval však plnú minutáž, pretože v 38. minúte po súboji so stopérom Kašom musel odísť do kabíny, kde mu lekár zašil tržnú ranu na hlave. „Pocítil som tvrdosť mužského futbalu, mám štyri stehy. Cez polčas sa mi trošku točila hlava, ale cítil som, že to nie je nič vážne, preto som sa sám pýtal pokračovať v hre ďalej."

Deväť odchovancov v základe

Na štadióne pri Laborci sa v sobotu večer stretli kluby, ktoré sú známe kvalitnou prácou s mládežou. Žilinská akadémia je považovaná za najlepšiu na Slovensku, michalovská takisto patrí do top desiatky. A to sa ukázalo aj na zostavách oboch tímov, v ktorých dominovali slovenskí futbalisti. V základných jedenástkach ich dokopy nastúpilo 17, čo je na fortunaligové pomery viac než slušné číslo. Vo farbách MŠK vybehlo na trávnik osem odchovancov, v drese MFK Zemplín dokonca deväť hráčov, ktorí prešli akadémiou žlto-modrých - menovite Kira, M. Kolesár, Grič, Vojtko, Turík, Žofčák, Danko, P. Kolesár a Trusa.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov