Aj v druhom súboji prehra o tri góly

2019-07-27 22:00:32

Ani v druhom zápase sezóny michalovským futbalistom v prvej lige ruže nekvitli, keď znovu utrpeli trojgólovú porážku a znovu neskórovali. Tentoraz vyšli naprázdno na trávniku majstrovského Slovana. V sobotu večer podľahli Bratislavčanom na Tehelnom poli 0:3.

Michalovčania znovu zaspali úvod a tentoraz úvodný gól inkasovali už v prvej minúte. Zo zápasu bolo ukrojených iba 51 sekúnd, kedy po Dražičovom rohu zapadla hlavička Abenu v Kirovej sieti - 1:0. V 5. minúte zahrával Dražič ďalší rohový kop a opäť z neho mohol Slovan vyťažiť gól, avšak s hlavičkou Bozhikova si Kira hravo poradil. Majster mal veľkú prevahu, žlto-modrí boli v ofenzíve bezzubí a navyše už v 11. minúte musel kvôli zraneniu odstúpiť kapitán Žofčák. V 22. minúte tribúny Tehelného poľa burácali druhýkrát, keď Moha adresoval pred bránu peknú prihrávku Danielovi a ten zo siedmich metrov bez veľkých ťažkostí prekonal Kiru - 2:0. Zemplínčania mali zopár úsekov v prvom dejstve, keď dlhšie podržali loptu, ale vpredu nič nevymysleli. Tesne pred koncom polčasu boli domáci blízko k tretiemu gólu, no Ratao po Danielovej prihrávke v tutovke poslal loptu vedľa.

Ani v druhom dejstve sa obraz hry nezmenil a tempo zápasu naďalej udávali Bratislavčania, aj keď mierne ubrali nohu z plynu. V 50. minúte si na Mohovu prihrávku za obranu nabehol Ratao, prekonal aj Kiru, ale loptu smerujúcu do brány vykopol z čiary Vojtko. Práve tento mladý krajný obranca MFK Zemplín mal najväčšiu šancu svojho tímu v zápase. V 59. minúte jeho tvrdá strela do vzdialenejšieho horného rohu skončila na brvne Greifovej brány. Domáci udreli tretíkrát v 70. minúte, keď Daniel spätnou prihrávkou našiel Mohu, ktorý bez prípravy trafil parádne do šibenice - 3:0. Michalovce odpovedali slabou strelou Turíka, s ktorou si poradil Greif. V 81. minúte Kira vytlačil na žrď Danielovu prízemnú strelu a o šesť minút neskôr bol blízko k čestnému zásahu Hovhannisyan, ale z rohu päťky netrafil dobre loptu a poslal ju vedľa.

ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 3:0 (2:0)

Góly: 1. Abena, 22. E. Daniel, 70. Moha

ŽK: 11. Abena - 34. D. Petro, 65. Grič

Rozhodovali: Prešinský - Kováč, Galo; 2585 divákov

ŠK SLOVAN: D. Greif - Medveděv, Abena, Bozhikov, Sukhotskyy (75. Morlacchi) – Ljubičič, De Kamps (60. Rabiu) - E. Daniel, Dražič, Moha – Ratao (69. D. Strelec)

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Grič, Carrillo, D. Petro - Turík - M. Kolesár (46. Kountouriotis), I. Žofčák (11. Hovhannisyan), S. Danko (87. R. Begala), Mavretič, M. Vojtko - M. Trusa

Hlasy trénerov:

Ján Kozák ml., tréner Slovana: "Hráči si uvedomili, že ich povinnosť dnes bola vrátiť sa do starých koľají. Začali sme výborne, hneď z prvého rohu sme strelili gól. Potom sa nám hralo ľahšie, kvalita bola jednoznačne na našej strane. Vieme však, že nás čaká veľa práce, ale myslím, že sme urobili malý krôčik a budeme sa zlepšovať. Od hráčov som videl väčšie nasadenie i srdce a dúfam, že to videli aj fanúšikovia."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Z mojej strany nie je veľmi čo hodnotiť. Bol tam veľký rešpekt, ľahké straty v strednej zóne, na ktoré sme upozorňovali hráčov. Chceli sme vychádzať z pozornej obrany, ale opäť sme poriadne ani neboli na ihrisku a už sme prehrávali. Čaká nás veľa roboty, musia prísť ďalší hráči a chce to aj poriadnu dávku trpezlivosti. Slovan vyhral zaslúžene, bol jednoznačne lepší."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 3. augusta o 19.00 hod.: Zlaté Moravce-Vráble - Michalovce (3. kolo FL)

Sobota 10. augusta o 19.00 hod.: Michalovce - Senica (4. kolo FL)

Streda 14. augusta o 17.00 hod.: Krásnohorské Podhradie - Michalovce (2. kolo SC)

Foto: TASR