Ani do tretice sme nezabodovali

2019-08-03 21:03:08

V sobotu večer odohrali michalovskí futbalisti zápas 3. kola Fortuna ligy na pôde Zlatých Moraviec. Pri Žitave zaknihovali najtesnejšiu prehru 0:1, keď už tradične inkasovali v úvode zápasu. Zemplínčania sú tak po troch zápasoch stále bez bodu a streleného gólu.

Domáci vstúpili do stretnutia aktívne a v úvodných minútach zatlačili Michalovčanov. Už v 3. minúte Tkáč zblízka opečiatkoval žrď, lopta sa následne odrazila k Ďubekovi, ktorého však skvele vychytal Kira. O štyri minúty neskôr Ďubek zahrával priamy kop z 25 metrov a krásnou strelou od žrde poslal FC ViOn do vedenia - 1:0. Domáci boli naďalej pri chuti a v 24. minúte vyprášil Kirove rukavice po tvrdej strele Válovčan. Krátko po polhodine hry si na Ďubekov roh dobre vyskočil Asanovič, ale hlavičkoval nad bránu. V závere polčasu sa viac o slovo prihlásili hostia, domácich zatlačili na ich polovicu, avšak z ofenzívnej snahy vyťažili iba tvrdú strelu Trusu, ktorá nenašla priestor troch žrdí.

Po zmene strán sa už obraz hry diametrálne zmenil. Žlto-modrí si vytvorili veľkú prevahu a hralo sa takmer výlučne na obrannej polovici domácich. Hru hostí v ofenzíve oživila nová akvizícia grécky krídelník Popovits. Jeden z troch rohov Danka v priebehu niekoľkých desiatok sekúnd musel brankár Pindroch s námahou vytláčať spod brvna. V 65. minúte predviedli Michalovčania rýchlu akciu na pravej strane, Rota prihral do šestnástky Hovhannisyanovi a jeho krížnu strelu končekmi prstov vyrazil Pindroch. Štvrťhodinu pred koncom tlak hostí narastal a po Popovitsovom centri Grič hlavou minul bránu. V záverečnej desaťminútovke bola už hra rozkúskovaná a domáci mohli pri úplnom vabanku ešte poistiť vedenie, no po Kovaľovom centri Júnior z hranice bieleho bodu zakončil len do stredu brány.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)

Gól: 7. Ďubek

ŽK: 72. Pintér, 79. Richtárech - 29. Mavretič

Rozhodovali: Očenáš - Roszbeck, Hrmo; 1463 divákov

FC VION: Pindroch - J. Brašeň, Asanovič, Pintér, Chren - Válovčan (69. Orávik), Grozdanovski (79. Pereira Júnior), Martin Tóth, M. Kovaľ - V. Tkáč (63. Richtárech), Ďubek

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Rota, Grič, Carrillo, M. Vojtko - R. Begala (60. Hovhannisyan) - Kountouriotis (46. Popovits), S. Danko, Mavretič (84. M. Kolesár), P. Kolesár - M. Trusa

Hlasy trénerov:

Karol Praženica, tréner Zlatých Moraviec: "Do zápasu sme išli s tým, že chceme dostať súpera pod tlak, čo sa nám aj podarilo. Dali sme žrď, pekný gól, boli sme lepší, dominantnejší. V druhom polčase sme sa zbytočne zatiahli, čo sme nechceli. Boli sme však aktívnejší, čo sa týka striel. Striedaniami sme zápas uhrali a v závere sme mohli pridať aj druhý gól."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Upozorňovali sme chlapcov na vstup do stretnutia, no opäť sme inkasovali hned skraja. Prvý polčas z našej strany bol slabý, ustráchaný. V druhom polčase sme išli viac do rizika, ale chýba nám kvalita. Išli sme za gólom, čo sa nám však nepodarilo. Súper dal gól, vyhral a ja mu gratulujem."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 10. augusta o 19.00 hod.: Michalovce - Senica (4. kolo FL)

Streda 14. augusta o 17.00 hod.: Krásnohorské Podhradie - Michalovce (2. kolo SC)

Nedeľa 18. augusta o 18.00 hod.: Dunajská Streda - Michalovce (5. kolo FL)

Foto: Róbert Andrejov