Senicu sme doma vybavili za polčas

2019-08-11 09:46:14

Michalovskí futbalisti sa dočkali prvých gólov aj bodov v tejto sezóne. V súboji 4. kola Fortuna ligy na svojom trávniku nedali šancu Senici, ktorú po kvalitnom výkone zdolali rozdielom triedy 3:0. Všetky tri góly zaznamenali už v prvom polčase, keď sa postupne presadili Matej Trusa, José Carrillo Mancilla a Igor Žofčák. Týmto víťazstvom sa žlto-modrí odpútali z dna tabuľky.

Michalovčania sa do súpera pustili s chuťou a prvýkrát pohrozili v 7. minúte, kedy však Savvidis po trestnom kope Žofčáka hlavičkoval vysoko nad bránu. O dve minúty neskôr sa však už domáci dočkali vytúženého gólu. Na prízemný center Vojtka si pekne nabehol Trusa a zblízka poslal loptu pod brvno - 1:0. Žlto-modrí pokračovali v aktivite a v 25. minúte Kountouriotisovu tvrdú strelu brankár Taborda s ťažkosťami vyboxoval. O dve minúty rozohral Žofčák šikovne priamy kop, na ktorý najvyššie vyskočil Carrillo a hlavou prekonal vybiehajúceho Tabordu - 2:0. O ďalších desať minút sa musel mať senický brankár na pozore aj pri nebezpečnej strele Popovitsa. V 43. minúte zahrával z pravej strany priamy kop kapitán Žofčák a po jeho nádhernej strele k vzdialenejšej žrdi tribúny burácali po tretíkrát - 3:0.

V druhom dejstve domáci kontrolovali dianie na ihrisku, aj keď Seničania mali loptu viac vo svojej moci. V 54. minúte skúšal streliť kontaktný gól Castaňeda, ale pálil veľmi nepresne. Bližšie ku Kirovej bráne už mieril v 57. minúte krížne striedajúci Ramirez. Zemplínčania pozorne bránili, nepúšťali súpera do žiadnych gólových príležitostí a čakali na brejky či štandardky. V 74. minúte sa k strele spoza šestnástky odhodlal Žofčák, lopta však išla len do stredu brány, kde bol pripravený Taborda. Krátko na to po faule Trusu na Cveka bol domáci mladík vylúčený a MFK Zemplín dohrával v oslabení o jedného muža. V záverečnej štvrťhodine však vôbec nebolo vidieť, že Seničania hrajú presilovku. V 90. minúte ešte raz mohli inkasovať, po štandardke Savvidisa však striedajúci Hovhannisyan hlavou mieril vedľa.

MFK Zemplín Michalovce - FK Senica 3:0 (3:0)

Góly: 9. M. Trusa, 27. Carrillo, 42. I. Žofčák

ŽK: 41. Cvek, 42. Didiba, 54. Krč (všetci Senica)

ČK: 76. M. Trusa (Michalovce)

Rozhodovali: Gemzický - Tomčík, D. Hrčka; 1621 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Rota, Carrillo, Chervak, M. Vojtko - Savvidis - Popovits, I. Žofčák (86. Hovhannisyan), Turík (83. Mavretič), Kountouriotis (63. P. Kolesár) - M. Trusa

FK: Taborda – Klapan, Dias, Didiba, Krč – El Moudane - Baumgartner (37. A. Ramirez), Cvek, Castaňeda (74. Addo), Yenne (46. Totka) - Sulley

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "S lepšími výsledkami prichádza aj lepšia nálada. Čakali sme na víťazstvo trochu dlhšie, ale podarilo sa a sme za to radi. Aj noví hráči sa dobre ukázali, ich príchodom sme získali kvalitu. Myslím si, že pokiaľ budeme zdraví, tak prídu aj výsledky."

Michal Ščasný, tréner FK Senica: "Taký prvý polčas som už veľmi dlho nezažil. Už som o tom hráčom povedal svoje. Nie je normálne takto pristúpiť k zápasu. Nechcem povedať, že všetci, ale mnohí hráči do toho nedali potrebné srdce a asi si mysleli, že Michalovčania si dajú sami góly."

Najbližší program MFK Zemplín:

Streda 14. augusta o 17.00 hod.: Krásnohorské Podhradie – Michalovce (2. kolo SC)

Nedeľa 18. augusta o 18.00 hod.: Dunajská Streda – Michalovce (5. kolo FL)

Sobota 24. augusta o 19.00 hod.: Michalovce - Sereď (6. kolo FL)

Foto: Róbert Andrejov